hoofdmenu
volgende Galerie in Utrecht
favorietenVerwijder uit favorieten
10 (11)

Morren Galleries

Verwacht

State of Mind - De verbeelding van het denken

Tentoonstelling 26-11-2017 t/m 31-01-2017 > Utrecht

Maya Kulenovic


Er zijn kunstenaars die werk maken dat simpelweg realistisch is, zij geven de werkelijkheid natuurgetrouw weer. Maar er zijn ook kunstenaars die de werkelijkheid wel natuurgetrouw weergeven – dus dat een geschilderd mens er ook echt uitziet als een mens – maar daarbij ook hun gedachten of fantasie de vrije loop laten. Zij creëren daardoor een nieuwe werkelijkheid en maken daarmee hun gedachten zichtbaar. In de tentoonstelling ‘State of Mind – de verbeelding van het denken’ ziet u werk van kunstenaars die hun innerlijke denkwereld aan ons blootleggen. In dit artikel belichten we twee van de vier exposanten: Eddy Stevens en Maya Kulenovic.

Schilderende Filosoof
Zo kunt u het nieuwste werk zien van de Belgische schilder EDDY STEVENS (Brasschaat, 1965). Een kunstenaar die beschikt over indrukwekkende schildertechnische kwaliteiten: al wat hij bedenkt of ziet, zet hij op virtuoze wijze op het doek of papier. En hij ziet nogal wat! Eddy Stevens kan beschouwd worden een schilderende filosoof wiens werk meer vragen oproept dan antwoorden. En dat is ook zijn bedoeling. Op symbolische wijze refereert hij aan de relatie tussen mens en dier, de interactie tussen mensen onderling, of de relatie van de mens tot de tijd. Voortdurend lijkt hij ons iets te willen duiden zonder heel nadrukkelijk te zijn. Eddy Stevens is een gevoelig persoon, een groot denker en bovenal een hoogbegaafd schilder, die de complexiteit van de mens voor de eeuwigheid weet vast te leggen.

Psychologische Staat
Niemand kan de schilderijen van de in Canada wonende MAYA KULENOVIC (Sarajevo, 1975) beschrijven als 'fotografisch', en haar plaats is in de realistische traditie evenmin veilig. Haar werk is realistisch in de manier waarop Rembrandt en Goya realistisch zijn: net als haar illustere voorgangers tracht zij de essentie van het menselijk bestaan te verkennen en een psychologische staat te vangen in olieverf. Haar werk is op te delen in drie thema’s: gezichten, landschappen en gebouwen. En alle drie de onderwerpen - hoe herkenbaar ze ook lijken - zijn een directe vertaling van haar verbeelding of onderbewustzijn. Als ze schildert, doet ze dat spontaan, zonder eerst te schetsen of uitvoerig te bedenken wat ze zal maken: het ontstaat al doende.

Morren Galleries - die volgend jaar haar 25-jarig bestaan mag vieren - heet ieder van harte welkom om de tentoonstelling te komen zien. De galerie is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 11 tot 17 uur en op zondag van 12 tot 17 uur. De toegang is gratis. State of Mind loopt tot 31 januari 2017.

Kijk voor meer info op www.morrengalleries.nl

Morren Galleries

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Keramiek
  • Fotografie
  • Sculptuur
  • Multimedia
  • Grafiek
  • Tekeningen

Een breed aanbod aan hedendaagse kunstenaars, uit binnen en buitenland. Gespecialiseerd in figuratieve kunst. Beeldhouwkunst, schilderijen, litho's, tekeningen. Een stevig platform voor kunstenaars, die we graag voorstellen aan onze verzamelaars en aan kunstliefhebbers.
Naast elke 6 weken een nieuwe tentoonstelling, met een opening, organiseren we ook veilingen, lezingen en diners. Van harte welkom!

Openingstijden

dinsdag t/m zaterdag: 11.00 - 17.00 uur
zondag: 12.00- 17.00 uur
In juli en augustus zijn wij gesloten op dinsdag

Morren Galleries
Oudegracht 340
3511 PM Utrecht
Nederland
Tel: 0302317752

www.morrengalleries.nl

Morren Galleries Utrecht

14 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar "Morren Galleries"