GaleriAle

Expositie is afgelopen

Zeevang

Tentoonstelling 11-02-2018 t/m 11-05-2018 > Oosthuizen
GaleriAle omarmt de Zeevang

Oosthuizen – Zondagmiddag 11 februari vindt bij GaleriAle, gelegen aan de Raadhuisstraat 17 te Oosthuizen, de opening van een nieuwe expositie plaats. Deze expositie heeft alles te maken met de Zeevang: De Polder Zeevang is een voormalig ‘eiland’. Wie hier goed om zich kijkt ziet duidelijk de kronkelende veenstromen, en de dwars hierop gegraven sloten. Dit heet veerverkaveling. Het toont de oudste bewoningsgeschiedenis in het veengebied. Vroeger, toen de Zuiderzee er nog was, zetten ze bij eb gewoon de sluizen open, en dan stroomde het water weg. Nu moeten grote gemalen de Zeevang drooghouden.
De nieuwe expositie ‘Zeevang’ heeft hier alles mee te maken: Mark Vaarzon Morel, Marjanka Bregonje, Charlotte de Boer en Sandra Ale, allen Zeevangse kunstenaars, exposeren bij GaleriAle hun visie op het prachtige Zeevang.
Mark Vaarzon Morel heeft aan de Rietveldacademie de richting ‘vrij schilderen en tekenen’ gevolgd. Naast zijn kunstenaarsleven werkt Mark hard in en op zijn manege ‘de Paardenhof’. Bij GaleriAle exposeert Mark olieverfschilderijen en pasteltekeningen beiden met een snelle toets vervaardigd.
Marjanka Bregonje, ooit begonnen als autodidact, heeft inmiddels diverse materialen en technieken onder de knie en heeft zich ontpopt als een ware kunstenares. Bij GaleriAle exposeert Marjanka diverse bloemen, geschilderd met olieverf, acryl en aquarel.
Charlotte de Boer is amateurfotografe. Zij fotografeert al jarenlang en maakt graag landschapsfoto’s in de mooie Noord-Hollandse polders zoals de Zeevang, Beemster en Schermer. De foto’s die Charlotte bij GaleriAle exposeert, zijn onbewerkte foto’s van de Zeevang, gemaakt met de mogelijkheden die de camera-instellingen bieden.
Voor Sandra Ale, Eigenaresse van GaleriAle, is deze expositie een ‘thuiswedstrijd’. Zij exposeert verschillende druktechnieken, waarbij de onderwerpen gebaseerd zijn op de Zeevang.
Zondagmiddag 11 februari is vanaf 15.30 de feestelijke opening van deze nieuwe expositie bij GaleriAle. Iedereen wordt verwelkomd met een drankje en een hapje. De reguliere openingstijden van GaleriAle zijn zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Bezichtiging buiten de openingstijden kan op telefonische afspraak, 0299 – 741000. Kijk ook eens op www.galeriale.nl
GaleriAle Oosthuizen

GaleriAle exposeert ‘Verbinding’

Oosthuizen – Zondagmiddag 27 maart vindt bij GaleriAle, gelegen aan de Raadhuisstraat 17 te Oosthuizen, de opening van de nieuwe expositie ‘Verbinding‘ plaats.
De expositie bestaat uit het werk van een viertal kunstenaars. Zij zijn door GaleriAle verbonden met elkaar. Ook hun werk maakt een verbinding met henzelf, is tot stand gekomen vanuit gevoel.

Het werk van de eerste kunstenaar, Laura van Dijk, gaat over de ziel van dingen en de diepere lagen van het leven van alledag. Laura zoekt naar de binnenkant, naar de ziel. Dit gaat dieper dan alleen het registreren van de werkelijkheid: zij vertelt de verhalen die achter die werkelijkheid liggen. Laura schildert, fotografeert, tekent en maakt daarnaast ruimtelijk werk en installaties. Bij GaleriAle zijn foto’s op geborsteld aluminium te bewonderen.

De tweede kunstenaar die bij GaleriAle exposeert, Kees Kasbergen, schildert hoofdzakelijk met acryl op papier, maar heeft ook enkele aquarellen gemaakt. Soms werkt Kees met gouache of gemengde techniek. Uit zijn werk spreekt een enorme emotionele kracht. Het kleurgebruik van Kees is heel bijzonder. Bij GaleriAle exposeert Kees schilderijen en gemengde technieken.


De derde kunstenaar die bij GaleriAle exposeert is de keramist Albert van Zummeren. Na eerst voornamelijk met mallen te hebben gewerkt, verwerkt Albert ook steeds meer zijn eigen ideeën en maakt nieuwe vormen. Veel van zijn werk is gestookt in een elektrische oven, maar ook een behoorlijk aantal werkstukken is gestookt met de Raku oven, wat een bijzonder effect geeft aan de objecten. De keramiek van Albert is te bewonderen bij deze nieuwe expositie.

Tenslotte exposeert galeriehoudster Sandra Ale een combinatie van gemengde technieken op doek en papier. Zij heeft zich hierbij laten leiden door haar gevoel, kleur en vorm. Het werk van Sandra bestaat uit diverse lagen monoprints over elkaar.
Zondagmiddag 27 maart is vanaf 15.30 de feestelijke opening van deze nieuwe expositie bij GaleriAle. Iedereen wordt verwelkomd met een drankje en een hapje. Ook kunt u kennis maken met de kunstenaars. Om 17.00 uur sluit GaleriAle haar deuren, waarna de expositie volgens de reguliere openingstijden, zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur, te bezichtigen is. Bezichting buiten de openingstijden kan op telefonische afspraak: 06-57003083. Meer informatie: www.galeriale.nl

Openingstijden

Zaterdag en zondag van 10:00 tot 17:00 en op afspraak

  • Schilderkunst
  • Keramiek
  • Sculptuur
  • Grafiek

Stuur een bericht naar GaleriAle