Tetem

Tentoonstelling 19-01-2017 t/m 26-03-2017 (expositie is afgelopen)

Homage to Nervous Systems

Tetem Homage to Nervous Systems
Tetem Homage to Nervous Systems
Tetem Homage to Nervous Systems
Tetem Homage to Nervous Systems
Tetem Homage to Nervous Systems
Tetem Homage to Nervous Systems
Tetem Homage to Nervous Systems

Curator ViolaVirus onderzoekt in Homage to Nervous Systems welke invloed de gigantische hoeveelheden data hebben – die dagelijks door miljarden sensoren vergaard worden in onze dagelijkse communicatie en bewegingen – op het veranderen van ons gedrag en het begrijpen van onszelf en de maatschappij.

Zullen de hedendaagse systemen met hun “duwende nervositeit” in staat zijn zichzelf te stabiliseren in de toekomst en bevatten zij de krachten van chaos, wanorde en onbekende echte of zelfbedachte bedreigingen? Wat betekent privacy wanneer het mogelijk is om iemand steeds makkelijker te identificeren, zowel van “anonieme data”, als van iemands vingerafdruk of ID-kaart? Wat blijft er van de wereld over wanneer deze geïnterpreteerd wordt door machines en systemen?

The Algorithmic Trading Freakshow van RYBN brengt de schokkende en speculatieve handel van algoritmen in beeld. Tinder In van Dries Depoorter legt een relatie tussen openbaar gepubliceerde LinkedIn en Tinder profielen en brengt de discrepantie tussen beiden in kaart. Maar wie is eigenaar van deze data?

URME Surveillance van Leonardo Selvaggio laat zien hoe gezichtsherkenningssoftware gehackt kan worden. DNA Spoofing van Heather Dewey-Hagborg gaat in op het anonimiseren van DNA. En Owned By No One van Robin Alysha Clemens vertelt het verhaal van mannen en vrouwen die strijden voor eigen privacy en daarbij eigenschappen die uniek en herkenbaar maken verstoppen of beschadigen. Maar wat heb je aan privacy, als je geen identiteit meer hebt?

The Password Club van Octavia van Horik onderzoekt ons dagelijks wachtwoord gebruik waarmee we toegang krijgen tot bankrekeningen, email en social media. Onze wereld is steeds meer met elkaar verbonden, met als gevolg dat we bewuster moeten omgaan met onze wachtwoorden. Maar wat is een goed wachtwoord? The Password Club biedt antwoord in het bedenken van sterke wachtwoorden en manieren om ze te onthouden.

Opening: 29 januari, 15:00

Tetem Enschede
Tetem Enschede

Tetem | museum

Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede
Nederland
Tel: 053-2308791

stuur een bericht naar Tetem

website: www.tetem.nl

Specialisme: schilderkunst, tekeningen, grafiek, ruimtelijk, beeldhouwkunst, sculptuur, installatie, conceptueel, fotografie, multimedia, keramiek, glaskunst, textiel, architectuur, mode, design, manifestatie, diversen

Openingstijden Tetem

maandag t/m zondag 11.00 - 17.00 uur
toegang: gratis

Algemene informatie Tetem

Tetem profileert zich met spraakmakende en kwalitatief hoogwaardige tentoonstellingen. Tetem is één van de weinige presentatieplekken in Nederland waar mediakunst een hoofdrol speelt in de programmering. De nieuwste ontwikkelingen worden getoond, met onder andere site-specific en interactieve installaties, kinetische sculpturen, video’s en licht- en geluidskunst. Daarbij worden cross overs gezocht met onder meer technologie, wetenschap, design, games en film. Tetem werkt hierbij samen met toonaangevende kunstenaars en curatoren uit binnen- en buitenland.

Onze tentoonstellingen en events worden geprogrammeerd binnen programmalijnen. Tentoonstellingen en andere verdiepende elementen zoals talkshows, performances, lezingen, films, werkateliers en workshops vormen tezamen één geheel en zorgen voor context en betekenisgeving.

Reageren

Stuur een bericht naar "Tetem"

Het veld hieronder svp leeg laten

Ruimte voor je tekst
Je naam

Let er goed op dat er geen fout in het email adres zit anders is het niet mogelijk om te reageren

Je e-mail adres

Het veld hieronder svp leeg laten

kunstinzicht.nl