Galerie de Ploegh

Nu te zien

GALERIE DE PLOEGH | OP RESIDENCY 11 april t/m 19 mei 2024

Tentoonstelling t/m 19-05-2024 > Amersfoort
nacht in Naxos
Een nieuwe omgeving kan nieuwe ideeën voortbrengen. Dit is wat kunstenaars zoeken als artist-in-residence. Alleen of juist met een groep medekunstenaars gaat een kunstenaar op zoek naar wat deze nieuwe omgeving brengt aan artistieke output. Waarmee kunnen zij zich verbinden? Wat brengt dit nieuwe perspectief teweeg? Wat willen zij onderzoeken? Op residency is de kunstenaar
op zoek naar rust, verbinding of een frisse blik, naar een ander perspectief op zijn werk of de wereld.
8 kunstenaars van De Ploegh laten zien waar hun nieuwe omgeving toe heeft geleid. Zij tonen werk dat is voortgekomen uit verblijven in IJsland, Japan, Hongarije, Vlieland, Servië, Singapore, Friesland, Frankrijk, Portugal en Griekenland.
Speciale gast van deze expositie is de Griekse kunstenaar Panagiota Antonopoulou. Van haar zien we werk dat zij op residency in Nederland heeft gemaakt in de weken voorafgaand aan deze expositie.

Deze expositie is tot stand gekomen door initiatief van Anna Belleforte.
De opening van deze expositie is op zaterdag 13 april 15.00 uur. De Griekse kunstenaar Panagiota Antonopoulou geeft een lezing over haar ervaringen hier. Toegang gratis.
Galerie de Ploegh Amersfoort

Galerie de Ploegh is het verenigingsgebouw met galeriefunctie van het Landelijk Kunstenaars Genootschap de Ploegh, een kunstenaarsvereniging met ruim 100 leden.
Deze kunstenaarsvereniging groeit nog steeds waarin de meeste artistieke disciplines zijn vertegenwoordigd.

Bekende leden waren/zijn o.a. Jaap Hillenius, Jaap Ploos van Amstel, Jan Meefout, Gea Karhof, Jeroen Hermkens, Marcel Schellekens. Een goede kunstenaarsvereniging is een broeikas voor talent en een bron van inspiratie voor kunstenaars en publiek.

Met name de inmiddels befaamde Grafiekmanifestatie trekt jaarlijks een omvangrijk publiek naar De Ploegh.

Openingstijden

donderdag en vrijdag
11.00 - 17.00 uur

zaterdag en zondag
13.00 - 17.00 uur

Contact

Galerie de Ploegh
Coninckstraat 58
3811 WK Amersfoort
Nederland
Tel: 033 4750770

www.deploegh.nl

19 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Galerie de Ploegh