hoofdmenu

Art Gallery O-68

Verwacht

De Finalisten

Tentoonstelling 10-12-2017 t/m 14-01-2018 > Velp

Elise Eeraerts, BaeloClaudia, video

(2)

Wieteke Heldens, The legend 1,2 and 3, 2016, mixed media on canvas

(3)

Karen Vermeren, 24 polygons


Op 10 december om 15 uur opent Art Gallery O-68 in Velp de tentoonstelling ‘DE FINALISTEN’ met werk van de 3 finalisten van de ‘O-68 AWARD voor Beeldend Kunstenaars. Tijdens de opening van de expositie door Mirjam Westen, conservator Museum Arnhem, wordt de prijswinnaar bekend gemaakt. De tentoonstelling loopt tot en met zondag 14 januari. De galerie is gesloten van 23 december 2017 t/m 3 januari 2018.

De ‘O-68 Award voor Beeldend Kunstenaars’ is een grensoverschrijdend initiatief van Galeriehoudster Anne Mie Emons van Art Gallery O-68 in Velp. Met de prijs wil zij de ontwikkeling van de hedendaagse kunst stimuleren. Bovendien wil zij beroepskunstenaars ondersteunen in een periode waarin voor velen een kantelpunt in de carrière plaatsvindt.

Beeldend kunstenaars die tussen 7 en 14 jaar geleden afstudeerden konden meedingen naar de prijs op voorwaarde dat zij geboren zijn, studeerden, wonen of werken in de Nederlandse provincies grenzend aan Duitsland of België, in het aan Nederland grenzende Rijnland Westfalen, of in Vlaanderen. Aan de deelnemende kunstenaars werd gevraagd werk in te zenden en een plan te maken voor de aanwending van de prijs ten behoeve van de verdere professionalisering van hun beroepspraktijk.

De winnaar van de prijs ontvangt een bedrag van 10.000 euro. De andere 2 finalisten elk 1000 euro.

De vakjury voor de O-68 Award 2017 bestaat uit Hermine Degroeve, galerie Debuck, Gent, België, Marcel Doorduin, docent ArtEZ, Arnhem, Klaus Ebbers, galerie Ebbers, Kranenburg, Duitsland en Coen Vernooij, beeldend kunstenaar, Nijmegen. De jury koos de volgende kunstenaars als finalisten voor de O-68 AWARD 2017: Elise Eeraerts, Antwerpen, Wieteke Heldens, Den Haag en Karen Vermeren, Gent

Elise Eeraerts (1986) studeerde vrije kunsten aan LUCA School of Arts in Brussel, deed een Erasmusuitwisseling aan de School of Arts, Design and Architecture van de Aalto Universiteit in Helsinki en studeerde daarna 2 jaar aan het Institut für Raumexperimente, Klasse Olafur Eliasson, in Berlijn. Ze exposeerde o.a. in Antwerpen, Basel, Berlijn, Tokyo, Leuven, Reykjavik. In 2016 won ze de Arte Laguna Prijs te Venetië, in de Land Art divisie, en in 2017 werd ze als winnares geselecteerd voor de Meesterproef van de Vlaams Bouwmeester. Ze participeerde aan residenties, waaronder Thread van de Joseph en Anni Albers Foundation te Senegal en Casa de Velazquez te Madrid, en ontving talrijke stipendia. In 2018 zal ze resideren in Atelier Calder in Frankrijk.
Eeraerts maakt monumentale, abstracte sculpturen en doet ingrepen in de ruimte die vaak een fysieke impact hebben, maar ze creëert ook kleine objecten met heel specifieke geometrische vormen en video’s. Eeraerts: “De realiteit is niet zo voor de hand liggend voor mij. Het feit dat iets zou kunnen zijn wat het niet is, dat moment van denken, is iets waarmee ik mensen graag confronteer.”

Wieteke Heldens (1982) studeerde in 2007 af aan de Koninklijke Academie van Beeldende kunsten in Den Haag. Ze exposeerde onder andere in het Haags Gemeentemuseum, in Zwitserland, België, Duitsland, Italië, Denemarken, Zuid-Korea en de Verenigde Staten en werkte in Chongqing, China. Wieteke woont en werkt in Den Haag en sinds 2010 deels ook in New York waar ze onder andere als Artist in Residence verbleef bij de Flux Factory en daar exposeerde. In 2013 won ze de Koninklijke Prijs voor vrije Schilderkunst. Wieteke Heldens is actief lid van kunstenaarsinitiatief Quartair in Den Haag en van kunstenaarscollectief Flux Factory in New York. Ze wordt vertegenwoordigd door Borzo Gallery in Amsterdam en Hans & Fritz in Barcelona.
Het werk van Wieteke Heldens gaat over getallen en over kleur, maar voornamelijk over het tellen en het mengen van kleuren, al dan niet op het doek. Het is een metafoor voor meerdere meningen. Zij wil iets van meerdere kanten zien, maar schildert toch op het platte vlak. De beperking van het platte vlak noopt tot verdieping en betekenis.


Karen Vermeren (1982) behaalde een master in de Kunsten (schilderkunst) aan LUCA School of Arts, Gent (2005), gevolgd door een postgraduaat in Beeldend Onderzoek en verschillende residenties. Sinds 2009 is ze verbonden aan de onderzoeksgroep Horizontal Drawing in Sint Lucas School of Arts Antwerpen. Zij exposeert regelmatig in België en het buitenland o.a. Antwerpen, Brussel, Namen, Praag. Ze participeerde in de European Triennial Mons 2016 en won de International Glass Prize 2015, Lommel).
Vermeren laat zich graag inspireren door de manier waarop fysieke veranderingen in haar omgeving zich voordoen onder invloed van de tijd. Hierbij hanteert zij het geologische landschap als basis, in de eerste plaats vanuit haar fascinatie voor de kracht van platentektoniek. In de aardkorst verschuiven tektonische platen enkele centimeters per jaar: ze duwen en ze trekken. Deze kennis vormt de basis voor een poëtische herkenbaarheid en tegelijk maakt het ook een metaforische benadering mogelijk. Ook de maatschappij duwt en trekt, beweegt en verandert.

Art Gallery O-68

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Fotografie
  • Sculptuur
  • Multimedia
  • Grafiek
  • Tekeningen
  • Installatie
  • Conceptueel
  • Ruimtelijk

Galerie voor moderne en hedendaagse kunst, opgericht in 2011

Openingstijden

tijdens expositie: donderdag t/m zondag 15.00 tot 17.00 uur
altijd op afspraak

Art Gallery O-68
Oranjestraat 68
6881 SG Velp
Nederland
Tel: 026 3639222
E-mail: info@gallery-o-68.com

www.gallery-o-68.com

Art Gallery O-68 Velp

Twitter berichten


20 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar "Art Gallery O-68"