Morren Galleries

Expositie is afgelopen

GERTJAN SCHOLTE ALBERS - Hollandse Wildernis

Tentoonstelling 29-03-2015 t/m 24-05-2015 > Amsterdam
Morren Galleries GERTJAN SCHOLTE ALBERS - Hollandse Wildernis
Morren Galleries GERTJAN SCHOLTE ALBERS - Hollandse Wildernis (2)
Op zondagmiddag 29 maart om 15.00 uur opent filmmaker/producent en Gouden Kalf-winnaar Ton Okkerse de tentoonstelling van de Groningse landschapschilder Gertjan Scholte Albers, getiteld Hollandse Wildernis. Een tentoonstelling die net als de bekroonde film van Okkerse (De nieuwe Wildernis) de Nederlandse natuur in al haar intensiteit en schoonheid laat zien. Geen andere Nederlandse kunstenaar weet het Nederlandse landschap met zoveel contrast en expressie te vast te leggen.

Scholte Albers is een plein-air schilder pur sang. Vijf dagen per week, in alle jaargetijden en alle weersomstandigheden, is hij ergens buiten te vinden.

Scholte Albers schildert met zeer pasteuze toets en legt met zijn gedurfde kleurgebruik een associatie met de Duitse expressionisten en de Groningse kunstenaarsvereniging De Ploeg. Net als bij hen is kleur een belangrijk beeldend middel waarmee de kunstenaar diepe emoties tot uitdrukking kan brengen. In vele lagen bouwt hij zijn landschappen op. Als je de verfhuid van dichtbij bekijkt, is dat al een landschap op zichzelf!

Openingstijden

Woe t/m Za 11.00 - 17.00 uur
Zo 12.00 - 17.00 uur

Contact

Morren Galleries
Stadhouderskade 42
1071 ZD Amsterdam
Nederland
Tel: 06 54916131

www.morrengalleries.nl

2520 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Fotografie
  • Grafiek

Stuur een bericht naar Morren Galleries