De Firma | kunstcentrum Gouda

Expositie is afgelopen

LichtKunstGouda 2016: Lof der Lichtheid

Tentoonstelling 16-12-2016 t/m 28-12-2016 > Gouda
De Firma | kunstcentrum Gouda LichtKunstGouda 2016: Lof der Lichtheid
LichtKunstGouda
De Firma | kunstcentrum Gouda LichtKunstGouda 2016: Lof der Lichtheid (2)
TINI - Kateryna Snizhko
De Firma | kunstcentrum Gouda LichtKunstGouda 2016: Lof der Lichtheid (3)
BLUR - Marijn Brussel & Savannah Weiler
De Firma | kunstcentrum Gouda LichtKunstGouda 2016: Lof der Lichtheid (4)
DIAPOSITIVE - Arnout Hulskamp & Christopher Gabriel ( Children of the Light)
LichtKunstGouda viert het eerste lustrum met 14 bijzondere lichtkunstwerken en installaties. Vanwege het vijfjarige jubileum is het lichtkunstproject nog mooier en grootser dan andere jaren. LichtKunstGouda trekt jaarlijks duizenden bezoekers en is inmiddels een vast onderdeel van de activiteiten rond Gouda bij Kaarslicht. De tentoonstelling, die ook na kaarsjesavond nog te bezoeken is, biedt de bezoeker een moderne en kunstzinnige beleving van ‘licht in donkere dagen’. De kunstenaars gebruiken verschillende licht- en mediatechnologieën, waaronder computergestuurde lichtinstallaties, audiovisuele projecties en animaties.

Als afsluiting van het Erasmusjaar in Gouda is gekozen voor het thema ‘Lof der lichtheid’, met een knipoog naar ‘Lof der zotheid’. Het is een lofzang op het licht en de lichtzinnigheid, maar ook op beweeglijkheid, vluchtigheid, samenwerking en vriendschap tussen kunstenaars. Een voor dit project toepasselijke uitspraak van Erasmus is "Reizigers zijn wij in de wereld, geen bewoners"

Curator André Groeneveld neemt 'Vertigo' als vertrekpunt en beeldmerk van LichtKunstGouda 2016 "Lof der Lichtheid" en schrijft in zijn tentoonstellingsverhaal het volgende: "We maken een lichtvoetige lichtreis die begint in het Weeshuis met een kijkje in het Universum of Melkwegstelsel vele lichtjaren van ons vandaan. Een hoeveelheid sterren om als in Vertigo draaiduizelig van te worden."
Wat is er verder te zien?
Leest u het hele verhaal op de site: www.firmavandrie.nl/lichtkunstgouda/
Hier staan ook filmopnamen van de twee vorige edities van LichtKunstGouda.

Op 16 december zijn er extra lange openingstijden van LichtKunstGouda, van 12.00 tot 22.00 uur, zodat op die dag een bezoek gecombineerd worden met een bezoek aan Gouda bij Kaarslicht.
Daarna is de tentoonstelling t/m 28 december dagelijks te bezoeken tussen 17.00 en 21.00 uur (behalve 19 en 25 december) .

Locaties: Weeshuis - Spieringstraat 1, Jeruzalemkapel - Jeruzalemstraat 11 en Firma Van Drie - Achter de Kerk 13.

Deelnemende kunstenaars:
Paul Baartmans, Marijn Brussel & Sannah Weiler, Mariska de Groot & Dieter Vandoren, Mieke de Haan, Ruby Horstman & Job Taks, Arnout Hulskamp & Christopher Gabriel (Children of the Light), Arianne Olthaar, Mike Rijnierse & Jan Trützschler van Falkenstein, Kateryna Snizhko, Joris Strijbos & Nicky Assmann, Joris Strijbos & Daan Johan (Macular), Arjenne Vossepoel & Liesbeth de Jong, Krista van der Wilk, Peter Zegveld.
De Firma | kunstcentrum Gouda Gouda
Pand van De Firma | kunstcentrum Gouda
Foto: Bram Tackenberg

De Firma | kunstcentrum Gouda biedt een podium voor professionele kunst uit Gouda en omgeving, is een broedplaats voor talent en een ontmoetingsplek voor kunstenaars en publiek. Er zijn ongeveer 100 personen bij De Firma Van Drie aangesloten, meest professionele kunstenaars.

Het kunstcentrum heeft als doel hedendaagse kunst bij een zo’n groot mogelijk publiek onder de aandacht te brengen en doet dit o.a. door het organiseren van tentoonstellingen van hoge kwaliteit met veel ruimte voor experiment in de eigen expositieruimte van De Firma.

Kijk voor de actuele tentoonstellingsagenda op de site van De Firma | kunstcentrum Gouda

Openingstijden

Woensdag tot en met zondag, 12:00 - 17:00 uur.

Contact

De Firma | kunstcentrum Gouda
Achter de Kerk 13
2801 JX Gouda
Nederland
Tel: 0622479205


20 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar De Firma | kunstcentrum Gouda