Bert Hermans

Expositie is afgelopen

Expositie Galerie KunstZicht Waddinxveen

Tentoonstelling 29-10-2015 t/m 19-12-2015 > Gouda
Bert Hermans Expositie Galerie KunstZicht Waddinxveen
'Monnikenwerk nr. 1'
Olieverf of doek
80 x 60 cm
Bert Hermans Expositie Galerie KunstZicht Waddinxveen (2)
'Monnikenwerk nr. 2'
Olieverf op doek
80 x 60 cm
Bert Hermans Expositie Galerie KunstZicht Waddinxveen (3)
'Broken dreams'
Olieverf op doek
100 x 70 cm
Van donderdag 29 oktober tot en met 19 december 2015 was Bert Hermans gastexposant in Galerie KunstZicht in Waddinxveen. Hij exposeerde daar een een aantal olieverfschilderijen van industrieel en cultureel erfgoed. Daarbij gaat het om oude fabrieken en historische gebouwen die hij door het gebruik van perspectief en kleurgebruik een bijzondere uitstraling geeft.

Hoofdthema van het werk van Bert Hermans is industrieel erfgoed. Inspiratiebron voor zijn schilderijen zijn verlaten en vaak vervallen gebouwen, die hij net voor de sloop of de verbouwing vastlegt door schetsen en foto’s. Die werkt hij uit in zijn atelier aan de Vest in het historisch centrum van Gouda. Kleurgebruik en lichtinval maken zijn schilderijen tot een bijzondere belevenis. Donkere troosteloosheid maakt plaats voor licht en warmte. Regelmatig voegt hij aan het erfgoed personages toe die het beeld een andere of extra betekenis geven, zoals bruiden, monniken en toeschouwers. De spanning in hun onderlinge relatie is soms bijna tastbaar.
Behalve olieverf voor de toplagen, gebruikt hij meestal acrylverf als grondlaag. In verschillende schilderijen is ook goudfolie, acryl modelling pasta en glaceergel verwerkt.

Galerie KunstZicht bevindt zich in het nieuwe winkelcentrum van Waddinxveen. Het adres van Galerie KunstZicht is: Tussenzicht 3. Deze ruimte van 175 m² is met verschillende disciplines ingericht. Naast de schilderijen van gastexposant Bert Hermans waren er van andere kunstenaars zeefdrukken, foto’s, textielobjecten, beelden van steen en keramiek te bewonderen.

Openingstijden:
donderdag 11.00 uur tot 17.00 uur
vrijdag 11.00 uur tot 17.00 uur
zaterdag 11.00 uur tot 17.00 uur
Bert Hermans Gouda
'Reina Sofia'
Olieverf op doek
60 x 80 cm
Bert Hermans Gouda (2)
Certificaat Winnaar Artavita online wedstrijd 'Artist of the Month April 2017'
Bert Hermans Gouda (3)
Met het schilderij 'Fata Morgana' is Bert Hermans door de jury van Artavita gekozen in de categorie 'Painting & 2-Dimensional Media' tot 'Artist of the Month April 2017' (zie https://artavita.com/contests/29). Artavita is een wereldwijd online forum voor kunstenaars, waaraan enkele duizenden kunstenaars uit de VS en vele honderden uit de rest van de wereld deelnemen. Dit schilderij is te vinden onder de rubriek 'Groothandelsgebouw Rotterdam'.
Bert Hermans Gouda (4)
Winnaar Art Award op basis van het werk dat werd tentoongesteld tijdens de Nationale Kunstdagen 2023.

Bert Hermans schildert sinds eind jaren tachtig. Hij heeft een atelier in Gouda en maakt vooral olieverfschilderijen. Zijn belangrijkste thema is industrieel en cultureel erfgoed. Hij schildert de schoonheid van oude, vervallen fabriekshallen, bedrijfsgebouwen en historische monumenten.
Bert exposeert niet alleen in Nederland, maar ook in Europa (inmiddels in 9 Europese landen), in de Verenigde Staten (o.a. in New York, Las Vegas, Dan Diego en Miami) en China (Shanghai). Hij kreeg voor zijn werk al diverse nationale en internationale onderscheidingen en zijn schilderijen zijn ook in diverse (internationale) kunstboeken gepubliceerd.

Openingstijden

Bezoek aan het atelier graag op afspraak via tel. 06-55324696.

Contact

Bert Hermans
Vest 69
2801 VE Gouda
Nederland
Tel: 06-55324696


3 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Architectuur

Stuur een bericht naar Bert Hermans