Morren Galleries

Expositie is afgelopen

Unieke collectie Michael Parkes - schilderijen, tekeningen, litho's

Tentoonstelling 13-02-2016 t/m 13-03-2016 > Utrecht
Morren Galleries Unieke collectie Michael Parkes - schilderijen, tekeningen, litho's
Breaking illusions - olieverf
Morren Galleries Unieke collectie Michael Parkes - schilderijen, tekeningen, litho's (2)
Time Watching
Op zaterdag 13 februari om 15.00 uur wordt in Morren Galleries aan de Oudegracht 340 te Utrecht een bijzondere tentoonstelling geopend met originele schilderijen, tekeningen en lithos van de Amerikaanse kunstenaar Michael Parkes in combinatie met bronzen beelden van de Nederlandse animalier Evert den Hartog. De kunstwerken van Parkes zijn afkomstig uit de privécollectie Terbruggen en worden met deze tentoonstelling opnieuw op de markt gebracht.

Het magisch realistische werk van Michael Parkes (1944, Sikeston, Missouri, USA) is wereldwijd bekend en ongekend populair door zijn meesterlijke techniek en opvallend, droomrijke beeldtaal. Velen kennen het werk dankzij zijn litho’s, giclees, posters of de vele boeken die over hem verschenen zijn. Het bijzondere aan de tentoonstelling bij Morren Galleries is dat er nu zeldzame en waardevolle unica worden geëxposeerd. In de tentoonstelling zijn originele schilderijen ‘Podenco Hound’ en ‘Breaking illusions’ opgenomen, evenals de schilderijen ‘Horus en Cleopatra’ en ‘Sfinx’. Ook is er een unieke tekening op papier met de titel ‘Moonbird’ te zien. Naast deze originele werken bevat de tentoonstelling een grote collectie litho’s op papier en vellum plus enkele bronzen beelden. Een uitgelezen kans voor de liefhebber van Michael Parkes om deze buitengewone collectie te komen bekijken! De in 2008 overleden kunstverzamelaar Hans Terbruggen was een ruimhartige man met enorme passie voor kunst. Ook had hij een fijne neus voor talent. Hij steunde kunstenaars niet alleen door hun werk aan te kopen maar nam ook regelmatig onkosten op zich zodat kunstenaars optimaal de kans kregen zich verder te ontwikkelen. Zo ging dat ook met Michael Parkes, die hij steunde en aanmoedigde vanaf zijn prille loopbaan en waarmee hij tot aan zijn overlijden een innige vriendschap onderhield. Omdat hij zo dichtbij de kunstenaars stond, had Terbruggen een voorrangspositie verworven als het om de aanschaf van kunst ging: hij had vrijwel altijd eerste keus waardoor hij de mogelijkheid had de zogeheten ‘neusjes van de zalm’ eruit te pikken. Iets wat in deze tentoonstelling ook zichtbaar is.
Morren Galleries Utrecht

Een breed aanbod aan hedendaagse kunstenaars, uit binnen en buitenland. Gespecialiseerd in figuratieve kunst. Beeldhouwkunst, schilderijen, litho's, tekeningen. Een stevig platform voor kunstenaars, die we graag voorstellen aan onze verzamelaars en aan kunstliefhebbers.
Van harte welkom!

Openingstijden

vrijdag en zaterdag: 11.00 - 17.00 uur
zondag: 12.00- 17.00 uur

Contact

Morren Galleries
Oudegracht 340
3511 PM Utrecht
Nederland
Tel: 06 54 91 61 31

www.morrengalleries.nl

311 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Keramiek
  • Fotografie
  • Sculptuur
  • Multimedia
  • Grafiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar Morren Galleries