The Obsession of Art

Expositie is afgelopen

Robert Heindel: Affection in Motion

Tentoonstelling 08-03-2016 t/m 27-03-2016 > Bergen
The Obsession of Art Robert Heindel: Affection in Motion
The Obsession of Art Robert Heindel: Affection in Motion (2)
De expositie 'Affection in Motion' toont het werk van de Amerikaanse kunstenaar Robert Heindel. Heindel werd bekend om zijn sublieme weergave van beweging. Inspiratie vond hij bij de repetities van toonaangevende dans- en balletgezelschappen waarmee hij nauw samenwerkte.

Robert Heindel’s kunstenaarschap wortelt in zijn werk als fameus illustrator. Op het hoogtepunt van zijn loopbaan maakt hij een radicale ommezwaai en besluit verder te gaan als professioneel kunstschilder. Cruciaal in deze beslissing is het bijwonen van repetities van de balletdansers Margot Fonteyn en Rudolf Nurejev in New York. Heindel wordt geraakt door intense emotie, de lichamelijke expressie en enorme inspanning van deze dansers. Vanaf dat moment vormt dans zijn inspiratiebron, zijn metafoor. Heindel gaat samenwerken met toonaangevende internationale balletgezelschappen en dansinstituten, waaronder The Birmingham Royal Ballet, het Japanse Noh-Theater en Het Nationale Ballet. Deze samenwerkingen vormen de inspiratie voor zijn verdere ouvre.
The Obsession of Art Bergen
Anne Dewailly OT 100 x 100 cm Original oil on canvas y 2018
The Obsession of Art Bergen (2)
Anne Dewailly Golden Age II Original oil painting 120 x 100 cm y 2018
The Obsession of Art Bergen (3)
Anne Dewaily L earth Prelude Original oil on canvas 100 x 100 cm y 2018

Hedendaagse beelden en schilderijen.
Een selecte groep Internatiionale kunstenaars wordt exclusief gerepresenteerd. Hun werk wordt regelmatig in solo shows getoond en permanent in stock gehouden. Kunstenaars als : Robert Heindel, Fabrizio Pozzoli, Lizette Luijten, Malgorzata Chodakowska, Peter van Straten, Anne Dewailly, Kathy Elliott & Ben Edols, Anne Francoise Ben-Or, Nick Mount, Heiner Meyer, Alireza Verzandeh, Deladier Almeida

Openingstijden

Tijdens de Kunst10 Daagse Bergen in oktober, alle dagen geopend van 11:00-17:00 uur
Overige perioden donderdag t/m zondag 13.00 - 17.00 uur en op afspraak

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Fotografie
  • Sculptuur
  • Grafiek
  • Tekeningen
  • Glaskunst
  • Ruimtelijk

Stuur een bericht naar The Obsession of Art