Galerie Wilms

Expositie is afgelopen

Kindred Spirits

Tentoonstelling 12-03-2017 t/m 29-04-2017 > Venlo
Galerie Wilms Kindred Spirits
Suzanne Jongmans, Kindred Spirits - You are Here
Galerie Wilms Kindred Spirits (2)
Suzanne Jongmans, Still Here - Holding Back
Kindred Spirits
Op zondag 12 maart opent Galerie Wilms de tentoonstelling ‘Kindred Spirits’ van Suzanne Jongmans. In deze tentoonstelling worden de werken getoond uit de gelijknamige serie ‘Kindred Spirits’ en de serie ‘Still Here’.
In haar nieuwe werk geeft Suzanne Jongmans vorm aan het onzichtbare en het niet tastbare verstrijken van tijd. Haar laatste werken zijn vertalingen van het gevoel van melancholie, een voor haar aangename en warme gevoelsvariant van weemoed. Elk werk is een portret van een herinnering en is onlosmakelijk met elkaar verbonden. In tegenstelling tot eerder werk, gebruikte ze materialen die voortkomen uit de natuur zoals takken, bloemen of pluisjes die ze als vergankelijke juwelen in haar composities weet te plaatsen.

De fotoportretten van Suzanne staan in de traditie van de 15e, 16e en 17e eeuw. Het werk refereert aan de schilderijen van de ‘oude meesters’ zoals Rembrandt, Holbein de Jongere en Rogier van der Weyden. Het is alsof je het verleden in haar interpretaties van oude meesters bijna kan aanraken. Suzanne’s werken zijn een tastbare geschiedenis van deze historische portretten én leggen een verbinding met het heden. Wie wat meer de tijd neemt ontdekt de hedendaagse materialen die Suzanne verwerkt in de kleding van haar modellen.
Voor meer info: www.galeriewilms.nl
Galerie Wilms Venlo
Galerie Wilms Venlo (2)
Galerie Wilms Venlo (3)
Galerie Wilms Venlo (4)

Hedendaagse kunst

Openingstijden

Do. - vr. 13.00 - 17.00
Za. 12.00 - 17.00
Eerste zondag van de maand
Tevens op afspraak

Stuur een bericht naar Galerie Wilms