Galerie Franzis Engels

Expositie is afgelopen

Is getekend

Tentoonstelling 09-09-2016 t/m 15-10-2016 > Amsterdam
Galerie Franzis Engels Is getekend
Ondertekening Leon van Opstal
Galerie Franzis Engels Is getekend (2)
Ondertekening Marian Bijlenga
Galerie Franzis Engels Is getekend (3)
Ondertekening Katrien Vogel
Bijna alle kunstenaars, of ze nu beeldhouwen of schilderen, werken met glas, textiel of keramiek, grijpen wel eens naar het potlood om een tekening te maken. Of ze maken een tekening van blaadjes, klei, houtskool en op wat ze maar voor handen hebben.
Kunstenaars tekenen als inspiratie, ontwerp voor een ander werk, om composities, materialen of motiefjes uit te proberen of gewoon om een tekening te maken. 13 kunstenaars tonen ieder een hele eigen benadering van de tekening op deze interessante expositie…
Galerie Franzis Engels Amsterdam
Vooraanzicht van de galerie met een werk van Tonneke Sengers op de voorgevel.
Galerie Franzis Engels Amsterdam (2)

Hedendaagse kunst in het centrum van Amsterdam. Kunst om het oog te verleiden. Kunst om de geest te prikkelen.
De gepresenteerde kunst is poëtisch en sereen, maar daagt uit om de diepere betekenis te ontdekken. Hierdoor blijft de kunst boeien voor zowel het oog als de geest.
Door de eigenzinnige keuze voor kunstenaars die experimenteren met nieuwe materialen en beeldtalen, heeft de galerie zich in korte tijd een plek in de kunstwereld veroverd.
De galerie is gevestigd in een ruim, modern pand in het centrum van Amsterdam. Bij binnenkomst wordt je persoonlijk verwelkomt door de galeriehoudster Franzis Engels die graag meer informatie geeft over de getoonde kunstwerken. Het is een cultureel genoegen om over de 4 verdiepingen en door de beeldentuin te dwalen en overal iets nieuws te ontdekken. Op de bovenste verdieping is vaak een duo of solo tentoonstelling. Op de overige drie verdiepingen is een steeds wisselende collectie van het werk van de vaste kunstenaars van de galerie te zien.
De galerie neemt deel aan diverse nationale en internationale kunstbeurzen.

Openingstijden

Donderdag t/m zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur. Verder op afspraak: 06 31000323.

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Keramiek
  • Glaskunst
  • Textiel
  • Diversen

Stuur een bericht naar Galerie Franzis Engels