Galerie Franzis Engels

Tentoonstellingen van Galerie Franzis Engels
Expositie is afgelopen

Short Break

Tentoonstelling 11-03-2017 t/m 22-04-2017 > Amsterdam
Galerie Franzis Engels Short Break

Rene van den Bos
Detail Inside/Outside 2017-2

Galerie Franzis Engels Short Break (2)

Rene van den Bos
Inside/outside 2017-1

Galerie Franzis Engels Short Break (3)

Rene Eicke

De titel van de expositie, Short Break, is door de kunstenaars zelf voorgesteld. Wat de relatie met het getoonde werk is???
René van den Bos snijdt rasters in verf en René Eijcke gebruikt rasters om zijn stippen in te zetten. Misschien dat je als beschouwer even de tijd moet nemen om de patronen die zo ontstaan op je in te laten werken?
Zeker hebben je ogen moeite om zich te focussen op het werk van René van den Bos, niet voor niets noemt hij al zijn werk “Inside/Outside”. Maar als je ogen dan tot rust zijn gekomen, blijken er veel details te ontdekken die het strakke van het werk terug brengen naar levendig schilderij. Waar de kleine imperfecties het verschil maken.
René Eicke gebruikt rasters om zijn stippen te ordenen. Soms met verf, verf die uitloopt en elkaar raakt waardoor de stippen samenvloeien. Soms verschuift hij zijn rasters na een reeks stippen om een nieuw perspectief in te brengen. Als hij uitlegt hoe en waarom hij voor deze manier van werken gekozen heeft, kun je niet anders dan het werk opnieuw te bekijken met vernieuwde interesse.

Galerie Franzis Engels

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Keramiek
  • Glaskunst
  • Textiel
  • Diversen

Galerie Franzis Engels presenteert hedendaagse kunst van ruim 25 nationale en internationale kunstenaars in een modern pand in het centrum van Amsterdam. De galerie neemt deel aan diverse nationale en internationale kunstbeurzen. Door de eigenzinnige keuze voor kunstenaars die experimenteren met nieuwe materialen en beeldtalen heeft de galerie zich in korte tijd een plek in de internationale kunstwereld veroverd.

Openingstijden

Donderdag t/m zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur. Verder op afspraak: 06 31000323.

Galerie Franzis Engels Amsterdam

Vooraanzicht van de galerie met een werk van Tonneke Sengers op de voorgevel.

Galerie Franzis Engels Amsterdam (2)

Stuur een bericht naar "Galerie Franzis Engels"