Galerie Franzis Engels

Expositie is afgelopen

Voorjaar bij Kunst is Kunst

Tentoonstelling 17-03-2012 t/m 01-04-2012 > Amsterdam
Galerie Franzis Engels Voorjaar bij Kunst is Kunst
Janine Schimkat
Galerie Franzis Engels Voorjaar bij Kunst is Kunst (2)
Maryan Geluk
Galerie Franzis Engels Voorjaar bij Kunst is Kunst (3)
Suus Kooijman
Galerie Franzis Engels Voorjaar bij Kunst is Kunst (4)
Wicher Meursing
We brengen in deze voorjaarsexpositie heel divers werk van 4 kunstenaars. Suus Kooijman neemt met haar vierkante wasobjecten een stevige plaats in op de muur. Maryan Geluk brengt juist een serie die vanuit de hoeken en randen de muur in bezit lijkt te nemen. Maar bij beiden wordt gebruik gemaakt van een warm kleurenpalet. Ook de materialen waar deze kunstenaressen mee werken hebben een warme uitstraling. Janine Schimkat en Wicher Meursing gebruiken hard en koud materiaal: staal bij Wicher en bij Janine combinaties van glas en keramiek. Hierbij reikt Wicher naar de lucht en laat zijn beelden bewegen in de wind, terwijl de organische vormen van Janine suggereren dat ze bewegen in de diepste wateren van de oceaan.
Galerie Franzis Engels Amsterdam
Vooraanzicht van de galerie met een werk van Tonneke Sengers op de voorgevel.
Galerie Franzis Engels Amsterdam (2)

Hedendaagse kunst in het centrum van Amsterdam. Kunst om het oog te verleiden. Kunst om de geest te prikkelen.
De gepresenteerde kunst is poëtisch en sereen, maar daagt uit om de diepere betekenis te ontdekken. Hierdoor blijft de kunst boeien voor zowel het oog als de geest.
Door de eigenzinnige keuze voor kunstenaars die experimenteren met nieuwe materialen en beeldtalen, heeft de galerie zich in korte tijd een plek in de kunstwereld veroverd.
De galerie is gevestigd in een ruim, modern pand in het centrum van Amsterdam. Bij binnenkomst wordt je persoonlijk verwelkomt door de galeriehoudster Franzis Engels die graag meer informatie geeft over de getoonde kunstwerken. Het is een cultureel genoegen om over de 4 verdiepingen en door de beeldentuin te dwalen en overal iets nieuws te ontdekken. Op de bovenste verdieping is vaak een duo of solo tentoonstelling. Op de overige drie verdiepingen is een steeds wisselende collectie van het werk van de vaste kunstenaars van de galerie te zien.
De galerie neemt deel aan diverse nationale en internationale kunstbeurzen.

Openingstijden

Donderdag t/m zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur. Verder op afspraak: 06 31000323.

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Keramiek
  • Glaskunst
  • Textiel
  • Diversen

Stuur een bericht naar Galerie Franzis Engels