Art Gallery O-68

Expositie is afgelopen

De Finalisten

Tentoonstelling 02-11-2014 t/m 14-12-2014 > Velp
Art Gallery O-68 De Finalisten
Art Gallery O-68 De Finalisten (2)
Art Gallery O-68 De Finalisten (3)
Expositie van werken van de genomineerden voor de
O-68 PRIJS VOOR NEDERLANDSE/DUITSE BEELDEND KUNSTENAARS, en bekendmaking van de winnaart.

De vakjury, bestaande uit Marcel Doorduin, docent ArtEZ, Klaus Ebbers, galeriehouder in Kranenburg, Duitsland en Coen Vernooij, kunstenaar te Nijmegen, kwam tot de conclusie dat het werk van de volgende kunstenaars in aanmerking komt voor de O-68 Prijs (in alfabetische volgorde):

Mariska de Groot is geïntrigeerd door de verschijnselen en de geschiedenis van “optisch geluid”. Ze ontwikkelt zelf instrumenten waarmee ze analoge van licht-naar-geluid installaties bouwt en performances geeft om het verschijnsel op zijn mogelijkheden en onmogelijkheden te onderzoeken.

Heidi Linck observeert spannende plekken in de openbare ruimte. Leegstaande ruimtes transformeert zij tot indringende pentekeningen. Steeds vaker ontwikkelt het werk zich tot omvangrijke ruimtelijke installaties op locatie.

Casper Verborg onderzoekt in zijn trefzeker geschilderde schilderijen de mogelijkheid en de onmogelijkheid van het vertellen van verhalen via schilderkunst.

De ‘O-68 Prijs voor Nederlandse/Duitse Beeldend Kunstenaars’ is een grensoverschrijdend initiatief van Galeriehoudster Anne Mie Emons van Art Gallery O-68 in Velp. Met de prijs wil zij de ontwikkeling van de hedendaagse kunst stimuleren. Maar bovenal wil zij beroepskunstenaars ondersteunen in een periode waarin voor velen een kantelpunt in de carrière plaatsvindt.

Beeldend kunstenaars die tussen 7 en 14 jaar geleden afstudeerden konden meedingen naar de prijs op voorwaarde dat zij geboren zijn, studeerden, wonen of werken in de Nederlandse provincies grenzend aan Duitsland, of in het aan Nederland grenzende ‘Regierungsbezirk Düsseldorf’. Aan de deelnemende kunstenaars werd gevraagd werk in te zenden en een plan te maken voor de aanwending van de prijs ten behoeve van de verdere professionalisering van haar/zijn beroepspraktijk.

De winnaar van de prijs ontvangt een bedrag van 10.000 euro.
Art Gallery O-68 Velp
Art Gallery O-68, Oranjestraat 74, Velp
Art Gallery O-68 Velp (2)
Expositie From Gym to Church to Gallery, 6 okt - 3 nov 2019
Art Gallery O-68 Velp (3)
Expositie Theo Kuijpers in Australia

Galerie voor hedendaagse kunst, opgericht in 2011

Openingstijden

tijdens expositie: donderdag t/m zondag 15.00 tot 17.00 uur
altijd op afspraak

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Fotografie
  • Sculptuur
  • Multimedia
  • Grafiek
  • Tekeningen
  • Installatie
  • Conceptueel
  • Ruimtelijk

Stuur een bericht naar Art Gallery O-68