TENT

Expositie is afgelopen

Schlak - Giuseppe Licari

Tentoonstelling 16-03-2017 t/m 14-05-2017 > Rotterdam
TENT Schlak - Giuseppe Licari
TENT presenteert op donderdag 16 maart de solotentoonstelling Schlak van Giuseppe Licari. Schlak is het nieuwste hoofdstuk in Giuseppe Licari’s onderzoek naar de relatie tussen mens en natuur. In een van de belangrijkste wingebieden van de Europese staalindustrie verzamelde hij als een geoloog de gesteenten die als restproduct overblijven nadat het ijzer er met 1535?C is uitgesmolten. Licari toont zijn verzameling slaksteen in combinatie met beelden die tastbaar maken hoe als gevolg van menselijk handelen een heel nieuwe aardlaag is ontstaan.

Licari presenteert zijn slaksteenverzameling als een eigentijds mineralogisch kabinet. Hij won pigmenten uit de slaksteen, zoals kunstenaars vroeger pigmenten uit kostbare steensoorten haalden. Daarnaast maakte hij foto’s van het postindustriële landschap dat, met vreemde kleuren en heuvels tot wel 50 meter hoog, zowel verontrust als fascineert.

Landschapsbeelden en mineralogische verzamelingen hielpen ooit een beeld vormen van de natuur als goudmijn van producten en grondstoffen, die natuurlijk geëxploiteerd moest worden. Licari’s foto’s en mineralogisch kabinet grijpen terug op die geschiedenis, en verbeelden de wereld die daaruit is voortgekomen. Zijn slaksteenverzameling laat zich lezen als een geologisch archief, dat getuigt van de economische en sociale processen die het hedendaagse landschap hebben gevormd. Maar het roept ook vragen op: Wat voor leefwereld vormt onze door mensen gemaakte natuur voor de toekomst? Wat willen we wel en niet over die leefwereld weten?

TENT is een platform voor 100% hedendaagse kunst dat zijn wortels heeft in Rotterdam. Het verbindt de kunst van de stad met wat in de wereld er omheen gebeurt. De tentoonstellingsruimte is gevestigd in een monumentaal voormalig schoolgebouw aan de Witte de Withstraat 50, de cultuurstraat van Rotterdam. TENT richt zich via haar uiteenlopende programmering op relevante ontwikkelingen binnen de hedendaagse kunst, waarbij er speciale aandacht is voor actuele thematiek. Een bezoek aan TENT is de kennismaking met de actualiteit van de kunst in Rotterdam.

Openingstijden

Dinsdag - zondag: 11.00 - 18.00u.
Regelmatige avondopenstelling op donderdagavonden, zie TENT Events. Tijdens opbouw is TENT gesloten.

Aangepaste openingstijden 2013:
TENT is geopend op: Goede Vrijdag, Pasen, 5 mei (Bevrijdingsdag), Hemelvaartsdag, Pinksteren en 26 december (2e Kerstdag),

TENT is gesloten op: 30 april (Koninginnedag), 25 december (1e Kerstdag) en 1 januari (Nieuwjaarsdag).

Contact

TENT
Witte de Withstraat 50
3012 BR Rotterdam
Nederland
Tel: 010 - 413 5498

www.tentrotterdam.nl

2251 dagen geleden bijgewerkt

  • Multimedia
  • Tekeningen
  • Installatie
  • Conceptueel

Stuur een bericht naar TENT