Jaarkeuze

Een andere kijk op Naakt of Bloot?

25-01-2019 t/m 23-02-2019

Atelier Anders geeft een andere kijk op Naakt of Bloot?, de expositie bij Museum Jan Cunen die gelijktijdig plaats heeft. Onze kijk is die van de naakte huid en de blootgegeven emotie. De groepstentoonstelling is een ode aan het menselijk lichaam en toont u zeer uiteenlopende verbeeldingen, met werk van Nicolette Peters, Laurens Bosman en Machteld van der Eijk.

NICOLETTE PETERS gebruikt zichzelf als model, maar maakt geen zelfportretten in de klassieke zin van het woord. Met het schilderen van naakten, in de kunstgeschiedenis doorgaans toegepast bij zelfonderzoek, reflecteert ze op de positie van de vrouw in kunst en maatschappij. Deze universele vrouwbeelden zijn haar eigen interpretatie op de bestaande beeldtraditie van het vrouwelijk naakt en bevatten autobiografische elementen.

LAURENS BOSMAN toont een zoektocht naar emotie op het doek. Met verschillende materialen en technieken probeert hij de complexiteit van emoties in portretten weer te geven en associaties op te roepen bij de toeschouwer. Zijn werken kun je beschouwen als emotionele spiegels. De naaktheid in de werken geeft de kwetsbaarheid van het individu weer.

MACHTELD VAN DER EIJK ziet het menselijk lichaam als een zeer belangrijk instrument wat menig mens voor lief neemt. Het is vanzelfsprekend dat het er is en toch is het lichaam zo kwetsbaar en bijzonder. Dat ziet u alleen al als u puur naar de oppervlakte kijkt: de huidstructuur; aderen; de spieren en de botten die het vormgeven; en de veranderingen die ontstaan door ouderdom. Ze exposeert een variatie aan lifecasts in de verschillende levensfasen.

Atelier Anders
Schutsboomstraat 53
5374 PB Schaijk
Geopend tijdens openingstijden:
vrijdag 13:00–17:00 uur
zaterdag 13:00–17:00 uur

Nicolette Peters Een andere kijk op Naakt of Bloot?