Ellen de Leede

Ellen de Leede Schiedam
Ellen de Leede - gesluierde vrouw
afmetingen: 30x30
techniek: acryl op linnen
Ellen de Leede Schiedam (2)
Slapende kat
Ellen de Leede Schiedam (3)
Afrikaans kind
Ellen de Leede Schiedam (4)
Ik verander keien in dieren door ze levensecht af te beelden in acrylverf. als voorbeeld deze gibbon.

Ellen de Leede geeft binnen haar werk als beeldend kunstenaar op realistische wijze weer wat zij ziet. Haar onderwerpen en composities zijn doorgaans een voortvloeisel uit reisimpressies, waarbij veelal mensen de hoofdrol vervullen. Ellen de Leede maakt binnen deze schilderijen doorgaans gebruik van een eigenzinnige manier van compositie waarbij zij op een karakteristieke wijze een uitsnede maakt van haar onderwerp. Ze treedt als het ware buiten het kader. Ellen probeert binnen haar werk de waarneembare werkelijkheid zo dicht mogelijk te benaderen. Bijzonder fraai zijn de bijna miniaturen die Ellen de Leede veelvuldig schildert. Deze doorgaans klein formaat schilderijen worden gecompleteerd met prachtige lijsten en vormen als het ware een soort 'kleinoden'. Het straalt van deze werken af dat ze met veel liefde en toewijding zijn vervaardigd.
Bij realistisch schilderen is de schildertechniek van groot belang en het is een tijdrovend en nauwkeurig werk waarbij opperste concentratie en veel geduld vereist is.
Verder werkt Ellen de Leede veelvuldig aan portretten van mensen en dieren in opdracht en is zij actief met het illustreren van kinderboeken en educatieve peuterboeken, zoals bijvoorbeeld 'de Tovertas' en 'de kleine dierentuin' voor Benny Vreden producties en 'Dikke Tot en de Geinkwezels' van Ge Ansems. Momenteel beschildert zij keien met daarop levensechte dieren.

Contact

Ellen de Leede
Fabristraat 8
3117 MK Schiedam
Nederland
Tel: 010 4737843 of 06 42085906

www.ellendeleede.nl

558 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar Ellen de Leede