Het Knipatelier

Het Knipatelier Breda
Het Knipatelier Breda (2)
Frottage, juli 2019 Kerkhof Princenhage Breda

Ik laat mij inspireren door de schoonheid, het robuuste en industriële karakter van architectuur. Zo ook de bewegingen van dans, sport en de natuur inspireren mij. Actuele gebeurtenissen uit het dagelijks leven zijn van groot belang. De handelingen, het omgaan en kennis van de materie zijn voor mij een rijke voedingsbodem en essentieel om tot een realistisch en abstract beeld te komen.

Mijn positieve levensinstelling en verhalen geven de toeschouwer alle ruimte om kennis te maken met kunst. De beelden die ik maak zijn voor iedereen toegankelijk.

De rode draad wordt gekenmerkt door het ordenen van verschillende materialen of voorwerpen, die al een “leven” achter de rug hebben. Het materiaal, dat ik overal zoek, vind en tegenkom kies ik puur gevoelsmatig. Dit kan naar aanleiding zijn van een boek, gebeurtenis of omwille van het materiaal zelf. Het spel om een nieuwe eigen werkelijkheid te creëren met die vreemde materialen is en blijft een uitdaging."

De ene keer ontstaat er een verstilling, dan weer een bepaalde dynamiek. Op basis van deze waarnemingen wordt er een nieuwsgierigheid gewekt en de fantasie geprikkeld. Wat is het, wat kan ik er mee doen of wat is er mee gedaan. Op deze vragen zijn geen eenduidige antwoorden. Maar ik blijf mezelf bevragen, materiaal weghalen en toevoegen tot de rust, de balans wederkeert en het werk mag zijn zoals het is in al zijn transparantie.

Openingstijden

Op afspraak

  • Schilderkunst
  • Multimedia
  • Conceptueel
  • Textiel

Stuur een bericht naar Het Knipatelier