favorietenVerwijder uit favorieten

Michel Bouma - Keunst en Fleanwurk

Michel Bouma - Keunst en Fleanwurk Waskemeer

Michel Bouma - Keunst en Fleanwurk

  • Manifestatie
  • Installatie
  • Conceptueel
  • Ruimtelijk

Michel Bouma – Keunst en Fleanwurk

Ik leg mij toe op wat sinds mijn kinderjaren een passie is: het bedenken en maken van 'Vreemde Machines' en 'Wonderlijke Apparaten'. Bijzondere installaties welke zonder uitzondering zijn opgebouwd uit oude, versleten en/of afgedankte voorwerpen. Zaken met een specifieke uitstraling en geschiedenis, maar die hun oorspronkelijke functie en betekenis zijn kwijt geraakt. Juist daaruit ontstaan mijn opmerkelijke, niet alledaagse constructies. Met nieuwe functies en nieuwe betekenissen.

Inhoudelijk sterk gelaagd, gaan mijn installaties een dialoog aan met de beschouwer. De objecten zijn enigszins theatraal, mogelijk zelfs verhalend te noemen. De meeste ervan vragen om een bescheiden podium, om toevoeging van een eigen context, waardoor als het ware kleine universa, 'wereldjes op zich' ontstaan.

Mijn objecten en installaties zijn regelmatig te vinden in mijn kleine circustent op kunstroutes, -manifestaties en -festivals. Naast het maken van dit werk begeleid ik op creatieve wijze mensen die op de een of andere wijze moeilijkheden ondervinden in hun leven en/of gebukt gaan onder wat men ‘een beperking’ noemt. Tevens verzorg ik in mijn atelier (of op locatie) workshops in ‘creative awareness’ en van tijd tot tijd lessen ‘Anders Kijken’ in de bovenbouwklassen van basisscholen. De wereld achter mijn werk vindt de laatste tijd zeer bijzondere toepassingen; momenteel werk ik samen met ‘Stichting Lepel’ aan een prachtig, verrassend en zeer ambitieus onderwijsprogramma in het kader van kunst, wetenschap en meertaligheid voor het fryske basisonderwijs.

Openingstijden

In de regel ma, do en vr 9.00 - 15.00 uur; op afspraak.

Stuur een bericht naar "Michel Bouma - Keunst en Fleanwurk"