ElsA Jansen (Elsaja)

Meer...

Try-Out Reizende expositie : the Lost Genetic Elements in ART

Tentoonstelling t/m 30-06-2019 > Den Bosch- Rosmalen

Eerste TRY-OUT tentoonstelling " Reizende Expositie" (Vincent van Goghlaan 1 in Den Bosch-Rosmalen) van enkele kunstenaars , die een kunstwerk hebben gemaakt in 2018 (in opdracht van Galerie GRANG DE PAUL ART te Den Bosch ) van 3-1.50 m met als titel ;

Hieronder mijn verhaal over de inhoud...
Openingstijden : ma t/m vr : 0900-1700 uur
za en zo :1200-2400 uur
Vervoer : makkelijk per auto en o.v. : Zie "www. de Biechten.nl" contact
( per ov : vanaf station Den Bosch : stadsbus 3 -158 - 90

MIJN VERHAAL :
THE LOST GENETIC ELEMENTS IN ART
“ We zijn allen in oorsprong E E N !!!......... maar daarvan is veel verloren gegaan “.
Elk mens maakt fijne…. , maar ook nare of traumatische dingen mee in het leven , die verdriet en pijn teweeg brengen. Als we dit kunnen verwerken, dan kan men er vrij van komen ; als we weer naar de Bron in onszelf gaan kunnen we helen en de verloren fijne gevoelens en dingen in het leven weer ontdekken en terugvinden en leven in verwondering en vreugde.
ElsA Jansen heeft dit zware ,langdurige proces doorlopen en heeft een verslag van haar traumatische ervaringen op de ondergrond geschilderd. Ze heeft heel veel al verwerkt en is een Nieuw Leven begonnen. Dit geeft ze weer in het overschilderen van de ondergrond met een wit/groene onderlaag. Daaruit liet ze voorzichtig allerlei elementen vanuit haar Hoger Zijn opdoemen, die voor haar in eerste instantie een verrassing waren… , elementen uit een Nieuwe Wereld , zoals ze die innerlijk voelt en ervaart, zonder daarbij het proces te willen sturen, dus zonder ego.
Ze wil met dit werk haar verworven en teruggevonden Vrijheid , LIEFDE enz. delen met elk mens en u als toeschouwer. Een voorbeeld : het dolfijntje staat symbool voor haar teruggevonden speelsheid…. Zo zijn er vele elementen te ontdekken in haar werk. ElsA heeft de puurheid van haar innerlijk kind weer ontdekt. Elk mens is daar ooit toe in staat!!! En ze wenst het u toe. Zelf noemt ze dit kunstwerk : “Van rups naar vlinder” , oftewel : “Lichtpad”. Moge dit werk u inspireren.
Als men de hebreeuwse tekst “Chineeni Elohim Kakasdega” 10 min voor zichzelf met ogen dicht zou herhalen, dan kan men het werk nog beter ervaren, ZONDER woorden …. ( U kunt het thuis ook doen).

ElsA Jansen (Elsaja)

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Grafiek
  • Diversen

Kunst: abstract en expressionistisch en ..... nog vèèl meer....

Zie rubriek : OVER HET WERK en de PORTFOLIO FOTO`S , de AGENDA . Mocht u geinteresseerd zijn, neemt u gerust geheel vrijblijvend contact met mij op via de telefoon of e-mail.
Al mijn schilderijen zijn TE KOOP, u mag nu zelfs een bod doen op veel werk.....

ElsA Jansen (Elsaja) Nijmegen

Stuur een bericht naar "ElsA Jansen (Elsaja)"