Art du Lion

Art du Lion Megen
LES MERVEILLES BLANCHES
LIMITED EDITION

90 x 90 cm | 120 x 120 cm

Compositiefoto van:

Skelet van schildpad, schelpen, ‘wieg’ van octopus,
bergkristal, krab, tand en wervel van witte haai,
parel, vlinder, koralen, wervels van slang, landslak


High-end fotoafdruk op ‘Fuji Crystal DP II’ fotopapier,
verzegeld onder 6 mm dik acrylglas en voorzien van
3 mm dik Alu-Dibond en aluminium ophangsysteem.

Aan de achterzijde gesigneerd en genummerd
door de kunstenaar.
Art du Lion Megen (2)
LES MERVEILLES VIOLETTES
LIMITED EDITION

90 x 90 cm | 120 x 120 cm

Compositiefoto van:

Amethist, schelpen, zeeëgels, kevers,
orchidee, sprinkhaan


High-end fotoafdruk op ‘Fuji Crystal DP II’ fotopapier,
verzegeld onder 6 mm dik acrylglas en voorzien van
3 mm dik Alu-Dibond en aluminium ophangsysteem.

Aan de achterzijde gesigneerd en genummerd
door de kunstenaar.

ART DU LION

Art du Lion creëert en verkoopt compositiefoto’s van naturalia en curiositeiten en digitaal geschilderde portretten van mensen. Beide soorten werken kenmerken zich door gevoel voor kleur- en textuurcombinaties en een grote hoeveelheid aan details.


Compositiefoto's

Met de natuur en bijzondere voorwerpen als pallet en 17de-eeuwse curiosa kabinetten als inspiratiebron, creëert Art du Lion eigentijdse compositiefoto’s. Deze werken zijn onderverdeeld in twee groepen, genaamd 'Les Merveilles naturelles' en 'Les Cabinets de Curiosités'.

De meest uiteenlopende naturalia en curiositeiten die hiervoor nodig zijn worden van over de hele wereld bij elkaar gezocht en met veel passie en liefde geselecteerd op eigenschappen als kleur, vorm en textuur. Mineralen, schelpen, koralen, skeletten, insecten, vogels, rostrums, orchideeën, fossielen, kristallen schedels, geweien, ‘puzzle balls’, tsantsa’s; voorwerpen die mysterieus, fascinerend, wonderbaarlijk of enkel beeldschoon zijn. De zoektocht naar een passend element is vaak een uitdaging. De natuur levert niet op bestelling, waardoor een werk soms moet wachten op dat laatste ontbrekende stukje.

 Art du Lion zoekt altijd naar perfecte voorwerpen en streeft ernaar naturalia weer te geven zoals moeder natuur ze heeft ontworpen.Voor de realisatie van 'Les Merveilles naturelles' worden enkel naturalia gebruikt. Deze worden, indien nodig, zelf geprepareerd, om ze vervolgens los van hun omgeving te fotograferen. Hierdoor wordt extra aandacht gevestigd op de schoonheid en architectuur van de flora en fauna. Iets waar, in het drukke bestaan van tegenwoordig, vaak aan voorbij wordt gegaan. De losse elementen worden tenslotte samengevoegd, met als resultaat een intrigerend, vaak caleidoscopisch beeld van de natuurlijke wereld om ons heen.

Voor het vervaardigen van ‘Les Cabinets de Curiosités' combineert Art du Lion naturalia met bijzondere en ongewone objecten en creëert hiermee een eigen versie van de eeuwenoude curiosa kabinetten.


Portretten

De portretten van Art du Lion zijn digitaal geschilderd. Door de hoge resolutie van de schilderijen is het mogelijk erg gedetailleerd te werken, wat onder andere is terug te zien in de kledingstukken. De textuur van de huid is bewust achterwege gelaten, waardoor de portretten tot in het onwerkelijke geperfectioneerd lijken. De portretten zijn opgebouwd uit meer dan 1500 lagen en kunnen tot wel 3 meter groot uitgevoerd worden.

Contact

Art du Lion
Wilhelminastraat 5A
5366BD Megen
Nederland
Tel: +31(0)412 855656

www.artdulion.com

3645 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Tekeningen
  • Diversen

Stuur een bericht naar Art du Lion