Antoinette Donkers Dekker

Antoinette Donkers Dekker Wintelre
Believe, steengoed, 2017.
Antoinette Donkers Dekker Wintelre (2)
How are you 2?
Kunsthars
2200,00 euro
Antoinette Donkers Dekker Wintelre (3)
De hoop
Keramiek
Antoinette Donkers Dekker Wintelre (4)
Antoinette DD, About Freedom, keramiek, 2016.

Mijn autonome werk gaat over emoties, over dromen, geboorte, leven en dood.

Hierin refereer ik vaak aan strijd en pijn aan de ene kant en aan hoop en licht aan de andere kant. Donker en licht, aarde en hemel is door de jaren heen altijd een centraal thema in mijn werk geweest. In het verleden was mijn werk vaak autobiografisch getint. De laatste jaren is mijn thematiek meer verschoven van een innerlijke strijd en pijn, naar pijn in de wereld rondom mij. Op het moment maak ik hierbij een tweede ontwikkeling door waarbij het donker steeds lichter wordt. Deze tweede ontwikkeling heeft wederom autobiografische wortels.

Ik zie mijn werk als een baken in een snelle en soms onveilige wereld, als een rustpunt om op adem te komen, om stil te kunnen staan bij zichzelf. Om al schouwende herkenning, sterking, kracht of troost te ervaren in het leven van alledag.

Met mijn werk wil ik als kunstenaar en als mens iets wezenlijks betekenen voor mijn medemens.

Richting de toekomst wil ik mijn werk verder ontwikkelen het licht tegemoet. Op het moment neemt het thema “vrijheid” een belangrijke plaats in, in mijn werk in wording.

Verder zou ik in de toekomst graag bijzondere herdenkingsmonumenten willen ontwikkelen om slachtoffers en nabestaanden van onrecht en geweld met respect te herdenken. Een herdenkingsmonument waarin het donker niet het laatste woord heeft en waarin ik refereer aan het licht.

Mijn werk is figuratief omdat ik wil dat het voor iedereen herkenbaar is. Door de expressieve stijl is het tevens aansprekend.

Soms zijn de beelden krachtig, soms ook kwetsbaar en poetisch.

Openingstijden

Op afspraak

  • Beeldhouwkunst
  • Keramiek
  • Sculptuur
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar Antoinette Donkers Dekker