Open Ateliers Jordaan

Kunst en geld, beeldspraak van de Open Ateliers Jordaan

Van vrijdag 30 mei tot en met zondag 1 juni bieden ruim 60 kunstenaars een kijkje in hun atelier tijdens Open Ateliers Jordaan.

Dit tweejaarlijkse evenement leidt kunstliefhebbers door de pittoreske straatjes van de Amsterdamse Jordaan langs ateliers van professionele beoefenaars van uiteenlopende disciplines als schilderkunst, keramiek, edelsmeden, beeldhouwkunst, fotografie en mixed media. Een unieke kans om een scala aan kunstvormen te ontdekken, kennis te maken met de kunstenaars en wellicht een uniek kunstwerk mee naar huis te nemen. Prijzen liggen tussen de 60 en 5000 euro.

Thema 'Geld'
Het thema van de Centrale Expositie en Kunstveiling dit jaar is 'Geld'.
Geld is mogelijk een gevoelig onderwerp voor kunstenaars en kunstliefhebbers, maar in werkelijkheid een maatschappelijk relevant thema waar ook de kunsten onderdeel van uitmaken.
In het Westerhuis aan de Westerstraat 187 kunnen bezoekers de werken van kunstenaars bezichtigen, die zich hebben laten inspireren door het thema.
Op de laatste dag van de expositie worden de kunstwerken geveild door een professionele veilingmeester.

Het thema 'Geld' komt ook aan bod tijdens lezingen die iedere ochtend van 11.00 – 11.45 uur in het Westerhuis gehouden worden. Verschillende experts gaan in op onderwerpen als investeringen in en prijsontwikkeling van kunst. Zo geeft Hans Abbing, beeldend kunstenaar, econoom, emeritus hoogleraar kunstsociologie aan de UVA én schrijver van het boek 'Why are Artists Poor? The Exceptional Economy of the Arts.' een lezing rond het thema 'Geld en Kunst'.

Meer informatie op:
www.openateliersjordaan.nl
facebook.com/openateliersjordaan
twitter.com/ateliersjordaan

Openingstijden

Open Ateliers Jordaan duurt van vrijdag 30 mei t/m zondag 1 juni 2014.
Ateliers zijn dagelijks geopend van 12.00 - 18.00 uur.
Startpunt van de route is het Westerhuis aan de Westerstraat 187,
hier kunnen bezoekers een plattegrond van de route ophalen en de Centrale Expositie bezoeken.
Lezingen in het Westerhuis dagelijks van 11.00 - 11.45 uur.
De Centrale expositie, tevens veilingtentoonstelling, vrijdag en zaterdag geopend van 12.00 – 18.00 uur, zondag van 12.00 – 16.00 uur.
De kunstveiling vindt plaats op zondag 1 juni om 17.00 uur.
Rondleidingen langs de Centrale Expositie starten dagelijks vanaf 12.00 uur.
Toegang is gratis.

Stuur een bericht naar Open Ateliers Jordaan