't Fiskershúske Museum Moddergat

Museum 't Fiskershúske verzamelt en exposeert voorwerpen en bescheiden die betrekking hebben op de oude kustvisserij en het leven van de bewoners van het dubbeldorp Paesens-Moddergat. De ramp van Moddergat, in 1883 waarbij 83 vissers omkwamen, vormt hier vanzelfsprekend een groot aandeel in. De tentoongestelde voorwerpen zijn te bezichtigen in de vier huisjes van het museum.

Het oudste huisje is uit 1794 en geeft een beeld van de inrichting van een vissershuis langs de waddenkust rond 1850. In 'Klaske's Húske' zijn de kamers ingericht in de stijl van de vroege twintigste eeuw. In huisje 'de Aek' vindt u de permanente expositie 'Vissers van Wad en Gat', met aandacht voor scheepsmodellen, vissersgereedschap, het reddingswezen en herinneringen aan de scheepsramp van Moddergat. Huisje 'de Logger' is voor wisselende tentoonstellingen.

Museum 't Fiskershúske heeft ook een kleine bibliotheek (niet toegankelijk voor publiek) en een grote verzameling foto's en ansichtkaarten.

Naast het bezichtigen van de unieke oude vissershuisjes en de tentoonstelling, kunt u een heerlijk kopje koffie drinken in het museumcafé. Op zoek naar een leuk souvenir of een speciale kaart? U vindt het in onze museumwinkel.

Openingstijden

17 februari t/m 31 oktober: maandag t/m zaterdag 10.00-17.00 uur
in juli en augustus ook op zondag 13.00-17.00 uur

Toegangsprijzen:
Volwassenen € 4,00
Kinderen 6-16 € 2,00
Kinderen tot 6 gratis
Gezinskaart € 9,50 (ouders en kinderen tot 16 jaar, maximaal 4 kinderen)
Museumkaart geldig

Groepen >15 p. € 3,50

Toegankelijkheid
Museum 't Fiskershúske is gevestigd in vijf oude vissershuisjes. Bezoekers in een rolstoel kunnen alle huisjes bezoeken. Grotere elektrische rolstoelen zijn minder makkelijk te manoeuvreren in het museum, vraag naar de mogelijkheden. Er is een leenrolstoel in het museum aanwezig.
Voor de deur is een (gratis) invalidenparkeerplaats.

Oplaadpunt voor electrische fiets
Bij het museum kunt u uw electrische fiets gratis opladen. Er is ruimte om twee fietsen tegelijkertijd op te laden.

Contact

't Fiskershúske Museum Moddergat
Fiskerspaad 4-8a
9142VH Moddergat
Nederland
Tel: 0519-589454

www.museummoddergat.nl

3654 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar 't Fiskershúske Museum Moddergat