Atelier 't Zilverke

Atelier 't Zilverke Oisterwijk
Atelier 't Zilverke Oisterwijk (2)
Atelier 't Zilverke Oisterwijk (3)
Atelier 't Zilverke Oisterwijk (4)

Bent u op zoek naar een creatief en duurzaam uitje? Dan is de workshop zilverklei een echte aanrader.
Tijdens de workshop maakt u een uniek sieraad met behulp van zilverklei. Dit klinkt ingewikkeld en uitdagend is het zeker, maar de workshop is voor iedereen toegankelijk. Zelf zonder enige ervaring gaat u na afloop naar huis met een schitterend aandenken.
Wat is het precies?
Art Clay Silver, ook wel zilverklei genoemd, is een kneedbare klei die bestaat uit kleine zilverdeeltjes, water en bindmiddel. De klei heeft dezelfde fijne eigenschappen als andere soorten klei en kan eenvoudig worden bewerkt. Zo kunt u bijvoorbeeld een ring, een hanger, bedeltjes of oorbellen maken. Tijdens de workshop maakt u kennis met een aantal basistechnieken. Ook besteden we aandacht aan de bewerking en afwerking van de klei.
Aan de slag
Wanneer uw sieraad helemaal gevormd en afwerkt is, wordt het verhit in een speciale oven. In ongeveer 15 minuten smelten de zilverdeeltjes samen. Tevens zal het water verdrogen en vergaat het bindmiddel. Wat overblijft is een uniek sieraad van maar liefst 99,9% puur zilver, wat u na het polijsten meteen kunt dragen.

Inspiratie opdoen
Tijdens de workshop liggen er diverse boeken voor u klaar ter inspiratie. Maar u kunt ook een eigen ontwerp meenemen. Daarnaast kunt u altijd een beroep doen op de behulpzame en gecertificeerde docent. En wanneer het echt even niet lukt, zijn er voldoende mallen en voorbeelden beschikbaar. Hierdoor is de workshop zowel geschikt voor beginners als gevorderden.

Het atelier is ook geopend voor de verkoop van handgemaakte sieraden.

Openingstijden

U kunt altijd telefonisch contact opnemen of het atelier geopend is.
Tijdens de week en het weekend zijn er workshops.

Stuur een bericht naar "Atelier 't Zilverke"