Anne Maréchal

Anne Maréchal Utrecht
Pastel
Anne Maréchal Utrecht (2)
Aquarel
Anne Maréchal Utrecht (3)
Acryl op doek

Schilderen is mijn taal om mezelf uit te drukken en voor mij noodzakelijk om mijn persoonlijkheid te uiten in een gevarieerde manier van werken. Mijn werk is geen zoeken naar een filosofie of naar een intellectuele gedachte. Het is een spel van vormen, kleuren, lijnen en het spiegelbeeld van mijn dagelijks leven, mijn relaties met mensen, mijn gevoelens.
Ik noem mezelf “autodidact” omdat mijn doeken het resultaat zijn van een eenzame ontwikkeling in een zoektocht met de verschillende technieken die ik hanteer. Mijn inspiratiebron is de vrouwelijke figuur vanwege de mooie, flexibele lijnen van het lichaam.
Mijn technieken zijn:
Aquarelleren, want daar kan ik mijn perfectionisme en mijn mathematische instelling mee uitdrukken. Mijn doel is niet alleen een spel van kleuren, ruimte, diepte, kracht te creëren maar ook een andere dimensie te geven aan waterverf en toch de transparantie te behouden. Het is een moeilijke techniek die een zekere, beheerste hand vergt. Daarom schilder ik daarnaast met Acrylverf, het geef me de vrijheid om uit te barsten! Hier ook blijft de vrouwelijke figuur en het spel van kleuren, vormen, lijnen centraal.
Mijn schilderijen zijn het resultaat van een lang proces van figuratief naar abstract…Abstractie die nog steeds aan de orde is in mijn aquarellen en in acryl is figuratie nog steeds aanwezig.
Mijn schilderijen blijven iedere geval een zoektocht naar een persoonlijke bevrijding.
Ik woon en werk in Utrecht

Contact

Anne Maréchal
Utrecht
Nederland
Tel: 030-2614366

www.annemarechal.nl

5 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Anne Maréchal