Els van der Glas

Els van der Glas Smilde
Grutto's
Els van der Glas Smilde (2)
Dansend Paard
Els van der Glas Smilde (3)
Els van der Glas Smilde (4)
Loopeenden

Els van der Glas groeide op in een Haarlems toonkunstenaars gezin maar meer dan de muziek oefende de beeldende kunst grote aantrekkingskracht op haar uit.
Haar artistieke beeldende opleiding was grotendeels autodidactisch; bestond daarnaast uit privé lessen van vooraanstaande kunstenaars.
Werkte naar model,maakte veel portretstudies, leerde de kunst van het mallen maken en afgieten in aluminiumcement.
Werkte op bescheiden schaal maar een omslag kwam toen ze een aantal van haar beelden liet gieten in brons; het betekende voor haar een volledige vrijheid van werken, tevens de start van een professioneel
kunstenaarschap.

Liefde vooral voor het dier is haar voornaamste drijfveer; steeds weer laat ze zich inspireren door hun schoonheid, kracht, charme of kwetsbaarheid.
Bij elk beeld, hoe klein ook is ze op zoek naar een eigen handschrift, voert ze de strijd tussen af- en onaf, maar is vooral op zoek naar die expressie die het verbeelde recht doet.
Alhoewel Els realistisch werkt, is de toets van haar werk bijna intuïtief waardoor haar beelden veel beweging en kracht uitstralen.
Deze losse toets is tevens verantwoordelijk voor de fraaie structuren die door deze werkwijze aan het brons worden meegegeven.

Els van der Glas werkt vrij maar ook in opdracht in haar atelier gelegen midden in het Friese landschap. Kroon op haar werk was het in 2008 kunnen openstellen van haar tuin als ‘Beeldentuin Els van der Glas’.

Openingstijden

Galerie Drentsche Aa Balloo
Zie website voor route en openingstijden.

Contact

Els van der Glas
Vanghout 21 Smilde
9422MG Smilde
Nederland
Tel: 0615501064

www.elsvanderglas.nl

503 dagen geleden bijgewerkt

  • Beeldhouwkunst

Stuur een bericht naar Els van der Glas