Els van der Glas

Els van der Glas Boornbergum
Grutto's
Els van der Glas Boornbergum (2)
Dansend Paard
Els van der Glas Boornbergum (3)
Els van der Glas Boornbergum (4)
Loopeenden

Els van der Glas groeide op in een Haarlems toonkunstenaars gezin maar meer dan de muziek oefende de beeldende kunst grote aantrekkingskracht op haar uit.
Haar artistieke beeldende opleiding was grotendeels autodidactisch; bestond daarnaast uit privé lessen van vooraanstaande kunstenaars.
Werkte naar model,maakte veel portretstudies, leerde de kunst van het mallen maken en afgieten in aluminiumcement.
Werkte op bescheiden schaal maar een omslag kwam toen ze een aantal van haar beelden liet gieten in brons; het betekende voor haar een volledige vrijheid van werken, tevens de start van een professioneel
kunstenaarschap.

Liefde vooral voor het dier is haar voornaamste drijfveer; steeds weer laat ze zich inspireren door hun schoonheid, kracht, charme of kwetsbaarheid.
Bij elk beeld, hoe klein ook is ze op zoek naar een eigen handschrift, voert ze de strijd tussen af- en onaf, maar is vooral op zoek naar die expressie die het verbeelde recht doet.
Alhoewel Els realistisch werkt, is de toets van haar werk bijna intuïtief waardoor haar beelden veel beweging en kracht uitstralen.
Deze losse toets is tevens verantwoordelijk voor de fraaie structuren die door deze werkwijze aan het brons worden meegegeven.

Els van der Glas werkt vrij maar ook in opdracht in haar atelier gelegen midden in het Friese landschap. Kroon op haar werk was het in 2008 kunnen openstellen van haar tuin als ‘Beeldentuin Els van der Glas’.

Openingstijden

Beeldentuin met ontvangstruimte. Geopend ieder laatste weekend van de maand van april tot september. Zie voor extra openstellingen www.elsvanderglas.nl . Een klein gedeelte van de tuin en de ontvangstruimte is op afspraak het gehele jaar te bezoeken.

Stuur een bericht naar Els van der Glas