Yette Rohde

Yette Rohde Nijmegen
Yette Rohde Nijmegen (2)
Yette Rohde Nijmegen (3)
Yette Rohde Nijmegen (4)

Het thema erotiek staat centraal in het werk van Yette Rohde dat bestaat uit schilderijen, tekeningen, foto's en combinaties hiervan.
Yette benadrukt de kunstzinnige kant; esthetiek, verwondering, emotie, etc. en wil hiermee een open blik creeeren bij de toeschouwer.

De inspiratie voor dit werk vind Yette Rohde is de interactie tussen haar en haar modellen. Deze dynamiek zorgt voor intense en sferische beelden die meer dan alleen een mooi plaatje tonen. Yette schildert 'daar en ergens' waardoor haar schilderijen een poetische gelaagdheid hebben. Haar modellen zeggen meer dan eens dat Yette hun 'ziel weet te vangen'.

Voor een impressie van Yette's werkwijze en gedachten achter haar manier van werken kunt U kijken naar het portret dat Jan Leisink voor TV Nijmegen van haar maakte. http://youtu.be/O7rrfm04Pns

Yette Rohde werkt fulltime als beeldend kunstenaar in Nijmegen en geeft cursussen Modeltekenen, Modelschilderen, landschapschilderen, basiscursus en Open Atelier Lessen in eigen atelier. http://www.atelierrohde.nl Daarnaast werkt zij in de zomer bij Stichting Buitenkunst en geeft op projectbasis les op middelbare scholen.

Yette studeerde in 2009 af aan de afdeling Fine Art op de Artez te Arnhem. Daarvoor studeerde zij Creatieve Therapie Beeldend van 1997 tot 2001 aan de HAN te Nijmegen.
  • Schilderkunst
  • Multimedia
  • Grafiek
  • Tekeningen
  • Installatie

Stuur een bericht naar Yette Rohde