Annejole Jacobs - de Jongh (Jole)

Annejole Jacobs - de Jongh (Jole) Rotterdam
‘De Rotterdammers’ een tweeluik van 1.80 x 1.60 m met een geschilderde SS-Rotterdam op een geprinte achtergrond van bruggen, gebouwen, bedrijven, mensen, evenementen, sport en cultuur en merken van Rotterdam.
Annejole Jacobs - de Jongh (Jole) Rotterdam (2)
'Famous women'. Beroemde vrouwen en wereldvrouwen geschilderd op een achtergrond op canvas van foto’s, teksten en beelden die iets vertellen over de persoon die wordt geportretteerd. De achtergronden bestaan onder andere uit tijdschrift covers, bedreigde dieren, Delfts blauwe tegels, tatoeages, patronen en symbolen, barbiepoppen, kerkramen, en Perzische tapijten.
Annejole Jacobs - de Jongh (Jole) Rotterdam (3)
Made in Holland - 'Amsterdam'. Drie Amsterdamse grachtenpanden geschilderd op een achtergrond van de beroemdste Nederlandse merken, mensen, items, schilderijen en gebruiken. Alles ‘Made in Holland’ samengebracht in dit schilderij! Het schilderij is 1.00 x 1.00 x 4 cm en er worden 10 handgeschilderde exemplaren van gemaakt. Ook verkrijgbaar als gesigneerde ART-print in allerlei verschillende maten.
Annejole Jacobs - de Jongh (Jole) Rotterdam (4)
'Sterren op het doek'. Portret van Matthijs van Nieuwkerk, gemaakt tijdens de het TV-programma 'Sterren op het doek' van NPO2 op 3 september 2019.

Annejole Jacobs - de Jongh ( Jole) maakt sinds 2003 moderne Popart portretten van mensen, dingen, thema’s en bedrijven in opdracht of als vrij werk. Zij maakt de ontwerpen digitaal en in een mix van print en schilderwerk zet zij de portretten dan vervolgens op doek.

Haar werk bestaat uit ‘portretten met een verhaal’. De schilderijen zijn gemaakt uit een mix van digitale beelden en teksten en gescande originelen die zij verzamelt met daarop met acryl geschilderde portretten. De beelden die zij gebruikt zijn o.a. afkomstig uit de kunst, geschiedenis, muziek, literatuur of hedendaagse tijd. Met de bewerkte achtergrond geeft zij vaak op onverwachte wijze informatie over hetgeen dat is geportretteerd.

Zo maakte zij o.a. ‘Krachtige vrouwen’,  ‘Famous lovecouples’ op de beroemdste liefdesschilderijen,  een serie ‘Made in Holland’ met de bekendste Nederlandse merken, mensen, items en gewoontes, ‘Wereldvrouwen’ uit verschillende culturen, ‘Take your time’ over verschillende tijdperken en ‘last but not least’ een tweeluik van Rotterdam en schilderijen van Kralingen.

Sinds 2008 werkt Jole full time als zelfstandig kunstenaar. Zij exposeert en verkoopt haar werk rechtstreeks en via galeries en kunstmakelaars en haar schilderijen hangen in binnen- en buitenland en met het schilderij van Maxima won zij in 2009 de eerste prijs in een landelijke wedstrijd en exposeerde zij in het CODA-Museum. In 2015 was zij één van de hedendaagse Nederlandse popart kunstenaars tijdens de expositie ‘Ontpopt’ in het museum van Zandvoort, en in 2016 is haar schilderij van Van Gogh geselecteerd voor de expositie ‘125 variaties op Van Gogh’ in het Bredaas Museum.

Op 3 september 2019 heeft Annejole meegedaan aan het TV-programma ‘Sterren op het doek’ en werd haar portret van Matthijs van Nieuwkerk uiteindelijk door hem gekozen.

Contact

Annejole Jacobs - de Jongh (Jole)
Jericholaan 70b
3061HH Rotterdam
Nederland
E-mail: info@joleart.nl

www.joleart.nl

732 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Multimedia

Stuur een bericht naar Annejole Jacobs - de Jongh (Jole)