Annejole Jacobs - de Jongh

Annejole Jacobs - de Jongh Rotterdam
Annejole Jacobs - de Jongh Rotterdam (2)
Annejole Jacobs - de Jongh Rotterdam (3)
Annejole Jacobs - de Jongh Rotterdam (4)

Annejole Jacobs - de Jongh ( Jole) maakt sinds 2003 moderne Popart portretten van mensen, dieren, dingen en bedrijven in opdracht of als vrij werk. Zij maakt de ontwerpen digitaal en in een mix van print en schilderwerk zet zij de portretten dan vervolgens op doek.

Haar werk bestaat uit ‘portretten met een verhaal’. De schilderijen zijn gemaakt uit een mix van digitale beelden en teksten en gescande originelen die zij verzamelt met daarop met acryl geschilderde portretten. De beelden die zij gebruikt zijn o.a. afkomstig uit de kunst, geschiedenis, muziek, literatuur of hedendaagse tijd. Met de bewerkte achtergrond geeft zij vaak op onverwachte wijze informatie over hetgeen dat is geportretteerd.

Zo maakte zij o.a. ‘Krachtige vrouwen’,  ‘Famous lovecouples’ op de beroemdste liefdesschilderijen,  een serie ‘Made in Holland’ met de bekendste Nederlandse merken, mensen, items en gewoontes, ‘Wereldvrouwen’ uit verschillende culturen en ‘last but not least’ een tweeluik van Rotterdam en schilderijen van Kralingen.

Sinds 2008 werkt Jole full time als zelfstandig kunstenaar. Zij exposeert en verkoopt haar werk rechtstreeks en via galeries en kunstmakelaars en haar schilderijen hangen in binnen- en buitenland en met het schilderij van Maxima won zij in 2009 de eerste prijs in een landelijke wedstrijd en exposeerde zij in het CODA-Museum.

Op 3 september 2019 heeft Annejole meegedaan aan het TV-programma ‘Sterren op het doek’ en werd haar portret van Matthijs van Nieuwkerk uiteindelijk door hem gekozen.
  • Schilderkunst

Stuur een bericht naar "Annejole Jacobs - de Jongh "