Ria Groenhof

Ria Groenhof Lemmer
Ria Groenhof Lemmer (2)
De Wachters waken op de grens tussen land en water, waar wonen ophoudt en de natuur begint.
Het kunstwerk staat in het recreatiegebied de Heide te Heerenveen (jaar 2000).
Voor meer info: www.riagroenhof.nl
Ria Groenhof Lemmer (3)
'De Grins fan greide en wetter'
Het beeld welke de naam 'De grins fan greide en wetter' draagt, geïnspireerd op het gedicht, 'Liet foar de Lemmer' van de Lemster dichter en politicus Fedde Schurer. Het kunstwerk symboliseert het water, de visserij en het land. De zuilen zijn gemaakt van gewapend beton en de sculpturen van RVS.
Het kunstwerk staat in het centrum van Lemmer op het Fedde Schurerplein (2002).
Ria Groenhof Lemmer (4)
'De Hege Fonnen'
Het beeld bestaat uit drie bundels staven van RVS-staal die oprijzen uit een fundament. Deze staven worden op drie niveaus doorsneden door ronde schijven met beeltenissen van dans, sport en muziek. De staven symboliseren 'de hege fonnen' (de hoge weilanden, zie het als grassprieten), maar verwijzen ook naar de talenten die bij elke schijf op een hoger niveau worden getild. De bol in het midden, die de sport symboliseert verbindt de dans in de onderste regionen en is het verbindende tussen de sport en cultuur, met de muziek in de bovenste regionen. Iedere schijf wordt doorboord door vijf staven (het gras), die staan voor de vijf zintuiten - horen, ruiken, zien, voelen en proeven - die zowel in sport, dans als muziek zo duidelijk aanwezig zijn.

Ria Groenhof heeft in de Noordelijke Provincies meegewerkt aan diverse projecten en kunstwerken. In Friesland zijn diverse kunstwerken gerealiseerd in de openbare ruimte.

Ruimte en helderheid zijn de ingrediënten in mijn geometrisch abstracte werken, de abstractie van een puur geometrisch lijnenspel. Essentieel in mijn werken zijn de basisstructuur van prismatische vlakken en scherpe hoeken waaruit een beeld wordt opgebouwd. Het is een weloverwogen constructie in het grensgebied tussen figuratie en abstractie die tot dynamische vormen leiden.

Openingstijden

Volgens afspraak M. 06-43726050 e-mail: info@riagroenhof.nl

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Sculptuur
  • Installatie

Stuur een bericht naar Ria Groenhof