Jan Flierman

Jan Flierman Ugchelen
Jan Flierman Ugchelen (2)

Beelden van Bielzen


Jan Flierman (1949) is beeldend kunstenaar. Het materiaal waarmee hij werkt zijn grove ruige bielzen vaak in combinatie met andere materialen
Met grote nauwkeurigheid zoekt hij zijn objecten uit. Hierbij kijkt hij naar vorm, kleur, de mate van ontbinding en structuur. Zijn gereedschappen is een grote dosis creativiteit.

Als uitdagende tegenstelling op het organische bielsmateriaal , gebruikt hij in het volmaken van zijn beelden ook ander materiaal in de vorm van tin, metaal of polyesterhars. Vaak hebben zijn beelden een communicatieve betekenis. Soms werkt hij heel grof waarbij de structuur nauwelijks is aangetast, soms ook erg verfijnt en gepolijst. Bij de vorm die ontstaat zoekt hij zoveel mogelijk naar een object wat wordt gedomineerd door zijn natuurlijke vorm.


Met splijten en klieven, en soms polijsten legt hij de schoonheid van het beeld bloot. Hij bewerkt de gekloofde of gezaagde delen op een dusdanige manier, dat de sporen van de oorspronkelijke vorm zo veel mogelijk zichtbaar blijven of worden geaccentueerd.


Jan Flierman
Ugchelsegrensweg 5
7339 CT Ugchelen
055-5413725 / 06-48822843
www.beeldenvanbielzen.nl
j.flierman@chello.nl

Contact

Jan Flierman
Ugchelsegrensweg 5
7339 CT Ugchelen
Nederland
Tel: 06-48822843

www.beeldenvanbielzen.nl

3227 dagen geleden bijgewerkt

  • Beeldhouwkunst
  • Beeldentuin

Stuur een bericht naar Jan Flierman