De Goudse Streek

De teken- en schilderclub "De Goudse Streek", opgericht in 1973, heeft als belangrijkste doel het bevorderen van de teken- en schilderkunst van haar leden. De leden zijn allemaal amateurs. De club heeft ongeveer 60 leden en beschikt over een atelier in het Nelson Mandela Centrum.

De leden kiezen hun eigen technieken zoals aquarel, pastel, acryl, olieverf. Zij proberen steeds weer grenzen te verleggen en zichzelf te verbeteren. Het tekenen en schilderen gebeurt in een gezellige en ontspannen sfeer waarbij, buiten de docentensessies of specifieke workshops, zelfstandig wordt gewerkt. Hierbij ondersteunen en stimuleren we elkaar zoveel mogelijk.

Onze bevoegd academisch docenten en gastdocenten verzorgen in de voor- en najaarsperiode een groot aantal studiebijeenkomsten, waaraan de leden in principe zonder verdere kosten kunnen deelnemen. Tijdens deze sessies worden de verschillende teken- en schildertechnieken beoefend en komen onderwerpen aan de orde zoals bijvoorbeeld: kleur- en materiaalgebruik, portret- en model, landschap, stilleven, abstract, naar voorbeeld, enz., enz..

Daarnaast worden in het atelier regelmatig workshops gehouden met wisselende thema’s, onderwerpen en technieken.

Openingstijden

Dinsdag en donderdag 19.30-22.00 uur
Woensdag 11.00-15.30 uur
Zaterdag Incidenteel

Contact

De Goudse Streek
Bernadottelaan 79
2806 JM Gouda
Nederland

www.degoudsestreek.nl

3161 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar De Goudse Streek