Lego Lima

Lego Lima Amsterdam

Lego Lima is afkomstig uit Brazilië en woont en werkt vanaf 1992 in Nederland. Haar zeer herkenbare en expressieve werk ontving al veel lovende kritieken, en werd meermalen onderscheiden. Zo won ze de meest prestigieuze grafiekprijs van haar geboorteland, de prijs van de biënnale van Curitiba. Lego Lima exposeerde onder meer in Brazilië Nederland, België, Slovenië, de VS en Japan. Recente highlights waren onder andere exposities in het Museum voor Moderne Kunst in Campinas, Brazilië, en in Museum de Wieger in Deurne, Nederland.
De grote expressieve kracht én het unieke lijnenspel in haar gravures zijn de twee elementen die in bijna alle beschouwingen over haar werk terugkeren.
Het eerste, de expressieve kracht, is een direct gevolg van de gepassioneerdheid waarmee Lego Lima werkt. Het lijnenspel – grillig, onverwacht, speels en uiterst oorspronkelijk – is dé handtekening van Lego Lima. Aan de lijnen ontlenen Lego’s gravures hun dynamiek en beweeglijkheid en hun wonderlijke, robuuste schoonheid.

Contact

Lego Lima
Frans de Wollantstraat 10
1018 SC Amsterdam Amsterdam
Nederland
Tel: 0206004897 / 06 22141364

www.legolima.nl

606 dagen geleden bijgewerkt

  • Grafiek
  • Installatie

Stuur een bericht naar Lego Lima