Sylvia Thijssen

Sylvia Thijssen Breda
Mijn atelier, Oosterstraat 88. Breda.
Sylvia Thijssen Breda (2)
Mijn hoofdthema: Blijf roeren in het theekopje! (object)

Beeldend kunstenaar: schilderijen, objecten en landart.

In de herfst van 2007 begon ik met het verkennen van mijn woud. Het latijnse woord silva betekent 'woud' en mijn naam; Sylvia betekent 'wonend in het woud'.
Het woud zit in mezelf en wil gezien en beleefd worden. Het woud wuift. Het bos lokt.
Ik schilder de structuren van een chaotische wirwar aan takken, dieptes en licht. Het abstracte spel met kleuren maakt gelukkig. Zwart staat vaak op de voorgrond van waaruit het licht beleefd wordt. Ik werk met silhouetten zowel in mijn schilderijen als in installaties. De doeken vormen een entree tot het bos als een kathedraal of laten het longweefsel van de aarde zien.

Mijn beelden en installaties zoeken de confrontatie met mensen. Op een ingetogen en vriendelijk ogende manier wil ik uitdagen. Het is leuk als mensen om mijn spel kunnen lachen. Ik maak mijn objecten van materialen die ik om mij heen vind zoals theekopjes, stoelen, schroot, afval en takken uit het woud.

In mijn landart probeer ik mensen in beweging te krijgen, ik leg spiralen waarin men kan rondcirkelen. Op deze manier roer ik de mensen zoals het roeren in een theekopje.

Openingstijden

Mijn atelier staat open voor bezoek indien ik aanwezig ben. Via mail of per telefoon kan een atelierbezoek afgesproken worden.

Stuur een bericht naar "Sylvia Thijssen"