Berit Bak

Berit Bak Nijmegen
Berit Bak Nijmegen (2)

De werken van Berit Bak uit Nijmegen staan stil zoals alle tekeningen. En toch laten ze een dimensie zien voorbij het platte vlak. Er gebeurt iets in het beeld. De kunstenaar wekt een realiteit op die ons vragen stelt. Wat we zien, is geïnspireerd op haar eigen wereld. Met name het deel dat zich met een enkel woord laat kenmerken: stil. Een stoel is een stoel, maar het lijkt ook alsof iemand is opgestaan en uit het beeld is verdwenen. Zo kort geleden dat je de aanwezigheid nog voelt in het meubelstuk.

Berit Bak toont stilstaande objecten, wat die eigenschap van een tekening alleen maar versterkt. Zelfs de personages zijn objecten; objecten met bezieling. De werkelijkheid, zoals die ons omringt, is vol belevenis. En daar is weinig voor nodig. Dat lijkt ze ons te zeggen.

Maar vergis je niet, het is meer dan een persoonlijke weergave van realiteit. Verschillende elementen komen in het beeld samen, werken op elkaar in, tillen elkaar op, vernieuwen elkaar. Het lijkt bijna magie zoals het zich voordoet. Het is eenvoudiger en tegelijk misschien nog wel ongrijpbaarder dan magie. Het is kunst.

Contact

Berit Bak
Nijmegen
Nederland
Tel: 0646051663

www.beritbak.nl

2746 dagen geleden bijgewerkt

  • Tekeningen

Stuur een bericht naar Berit Bak