Vanessa van Gasselt

Vanessa van Gasselt Amsterdam

Vanessa van Gasselt is schilder en filmmaakster. De wereld is het atelier van Van Gasselt.

"Mijn grootste inspiratie bronnen en thema’s zijn de natuur en de pracht van culturen over de hele wereld. Ook probeer ik ervaringen een plek te geven door ze om te zetten in schoonheid. Door mijn culturele erfenis en familiegeschiedenis, heb ik in verscheidene landen in Noord-Amerika, Afrika en Europa mogen opgroeien. De culturen vloeien uit op vele manieren, cuisine, taal, manier van naar het leven kijken en uiteraard via de kunsten. Inheemse kunst uit Tahiti, mijn oma’s geboorte land, Afrika, Noord-& Zuid Amerika en Azië hebben mij tot op de dag van vandaag beïnvloed in mijn schilderkunst."


De benadering en het proces van film mag dan compleet verschillen met dat van schilderen, in sommige aspecten hebben ze bij Van Gasselt raakvlakken. Compositie, dynamiek, ritme, kleur, concept komen in beiden kunstvormen voor. Van Gasselt: "Van jongs af aan begon ik, autodidactisch, met het tekenen van diverse schetsen, en schilderde ik storyboards voor verschillende projecten waar er sprake was van een meer figuratieve verhaallijn. Ik ben langzamerhand in de schilderkunst overgegaan naar een abstractere werkelijkheid. Ik gebruik voornamelijk acrylverf maar maak ook soms gebruik van stof, draad, zand, leer, spiegels, henna en mozaïeken om bepaalde doeken dimensie en betekenis te geven." "Net als in mijn films is er altijd wel sprake van een verhaal of concept dat ik met grotere series uitwerk. Door een concept uit te werken op meer dan een doek, ontstaat ook meer vrijheid om een idee volledig te kunnenonderzoeken. Het gevoel van vrijheid was, en is nog steeds, een van mijn grootse uitdagingen."

Vanessa van Gasselt Amsterdam (2)

Vanessa van Gasselt

Welcome to my world through a selection of my works. They are a translation of my visions and experiences, a cleansing of situations, a place of silence, and prayer. I received my BA at the Hoge School van de Kunsten/ Art as an All round filmmaker. As a painter, I am self-taught and started painting for as long as I can remember. Since the age of three, I had the privilege of growing up around the globe, as has my family before me. Art runs through my family line and therefore, thanks to this heritage I've been blessed to be influenced by different art forms and cultures, all giving shape to different concepts. In you have any questions and or requests, please do not hesitate to contact me on vnomada@yahoo.com tel: +31613889122 www.vanessavangasselt.com, www.globalnomadsproductions.com, https://www.saatchiart.com/Vanessa_vg

Contact


Vanessa van Gasselt
Gloriantstraat 21 2h
1055CW Amsterdam
Nederland
Tel: +31613889122

www.saatchiart.com/vanessa_vg
420 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar "Vanessa van Gasselt"