Connie Harkema Galerie Kunst in Beweging

Connie Harkema Galerie Kunst in Beweging Koudum
Galerie Kunst in Beweging te Koudum
Connie Harkema Galerie Kunst in Beweging Koudum (2)
"Malmö", een schilderij (90 x 120 acryl op doek) uit de serie Stadssonnetten, bestaande uit schilderijen, gedichten en kussens.
Connie Harkema Galerie Kunst in Beweging Koudum (3)
Weergave van de belangrijkste levensgebeurtenissen van grafisch kunstenaar M.C, Escher uit de serie "Verhaalportretten".
Connie Harkema Galerie Kunst in Beweging Koudum (4)
Kunstboekje met gedichten en afbeeldingen van mijn serie schilderijen over de Friese 11-steden.

Ik ben geboren in 1960, en het was al ver voor mijn journalistieke en redactionele loopbaan dat ik als autodidact ben begonnen met tekenen en schilderen.

Nu noem ik mezelf beeldend woordkunstenaar, omdat ik beelden schilder bij mijn woorden en woorden bij mijn schilderijen, zowel in proza als in poëzie. Daarnaast schrijf ik boeken, fictie en non-fictie, waarvan sommige in opdracht. Kunst en literatuur worden steeds meer met elkaar verweven.

Mijn schilderstijl is vrolijk, modern, kleurrijk, grafisch en verhalend. Af en toe is er een uitstapje naar contrasterend zwart-wit.

Het gevoel ligt voor mij niet alleen in het onderwerp, maar ook in de compositie, het ritme, de lijnen en het kleurgebruik. Daarbij gaat de verbeelding boven het realisme. Het gebruik van vlakken en lijnen, vaak in golvende beweging, drukken mijn denkproces uit. Kunst in beweging. Dit is tevens de naam van de galerie in Koudum, die ik vanaf oktober 2017 heb opgestart.

Openingstijden

April t/m augustus op vrijdag en zaterdag geopend van 11.00 tot 17.00 uur en op afspraak.
De overige maanden alleen op afspraak.

De online webwinkel is 24/7 bereikbaar.

  • Schilderkunst
  • Tekeningen
  • Textiel
  • Diversen

Stuur een bericht naar "Connie Harkema Galerie Kunst in Beweging"