Classic Art Atelier

Wil je kunstschilder worden, maar wil je geen hele week op school doorbrengen? Wil je naast je opleiding genoeg vrije tijd overhouden voor een baan of kinderen of zelfstudie? Wil je je alleen bezig houden met tekenen en schilderen? Geen andere vakken dan alleen tekenen en schilderen en beroepsgerelateerde vakken? Dan is deze atelieropleiding wellicht een goede keus voor jou.


Tijdens deze opleiding wordt je goed voorbereid op je werk als zelfstandig beeldend kunstenaar, gespecialiseerd in de klassieke realistische teken-, en schildertechnieken.

De lessen zijn van maandag t/m zaterdag. Ochtenden van 09:00 tot 12:00 en de middagen van 12:30 tot 15:30 en avonden van 19:00 tot 22:00.
Het is mogelijk om de opleiding voltijd te volgen (=10 dagdelen) of deeltijd, vanaf 3 dagdelen per week.
Omdat de opleiding in modules wordt aangeboden is het mogelijk om op deze manier in je eigen tempo het diploma te behalen. Voor iedere afgeronde module behaal je een certificaat. Na het voltooien van de gehele vierjarige opleiding behaal je het diploma "Hollandse Meester".

Het betreft 30 lesweken per jaar die loopt van september t/m april, of van januari t/m december. Thuisstudie is wenselijk maar is niet verplicht. De docent komt per dagdeel twee keer langs om instructie te geven. Dit zijn over het algemeen persoonlijke instructies, zodat er op eigen tempo en niveau gewerkt kan worden. De kunstenaar zal ook korte demonstraties geven van bepaalde technieken. Bij minder dan 10 leerlingen zal de kunstenaar zelf ook aan het werk gaan omdat van het "af"-kijken van de kunstenaar tevens veel wordt geleerd.

Voor studenten van de atelieropleiding is het ook mogelijk om extra Masterclasses te volgen om zich zodoende meer in bepaalde thema's of technieken te verdiepen. Alleen voor studenten van de atelieropleiding geldt een korting van 25% op de Masterclasses.

Het eerste drie modules zijn gericht op het tekenen: compositie, perspectief en kleurschema's, kleurtonen en toonwaardes. In de eerste module wordt er gewerkt met de tekencursus van Charles Bargue.
Door alleen te tekenen in zwart/wit wordt de waarneming en het gevoel voor vorm en toonwaardes goed ontwikkeld.
De tweede module is gericht op het tekenen van van gipsen beelden (cast-drawings), de derde module van het tekenen van stillevens. De vierde module is gericht op de anatomie. De vijfde t/m achtste module is gericht op het schilderen in zwart/wit van stillevens, model en portret. De 9e t/m 12e module wordt er geschilderd in beperkt en volledig palet.
In de laatste module wordt je voorbereid op het ondernemerschap als kunstenaar, coaching is hierbij een belangrijk onderdeel. Onder andere marketing en het zelf bouwen van een website, maken van folders en visitekaartjes zijn een vast onderdeel van deze opleiding. Een laptop en iPad is daarom nodig om de atelieropleiding te kunnen volgen.

De materialenlijst wordt bij de intake in het startpakket verstrekt. De excursies zijn een verplicht onderdeel van de opleiding. De kosten van de excursie zullen per jaar afwijken. Alle kosten voor deze opleiding (inclusief excursies, materialen, computer etc.) zijn aftrekbaar van de inkomstenbelasting voor de werkende student. Dit betreft een particuliere opleiding. Deze opleiding is niet geaccrediteerd en daardoor is er geen studiefinanciering mogelijk. Classic Art Atelier is geregistreerd bij het Centraal Register Korte Beroepsopleiding (CRKBO).

Inschrijven voor deze opleiding kan via de link Inschrijven worden gedaan. Kies aan de rechterkant voor schilderlessen en maak de keuze uit "atelieropleiding". Wilt u liever recreatief schilderen, dan kunt u zich opgeven voor de Schilderlessen.
Indien er nog vragen zijn over deze opleiding kunt u een mail sturen via deze pagina: Contact
Na inschrijving ontvangt u een uitnodiging voor een intakegesprek.

Stuur een bericht naar "Classic Art Atelier"