De Taal van Tekenen

De Taal van Tekenen Breda

Vanuit mijn achtergrond als vaktherapeut beeldend geef ik trainingen en workshops voor persoonlijke groei en het ontwikkelen van creativiteit. We gaan aan de slag met verschillende beeldende middelen, zoals tekenen en schilderen, klei en collages.

Werken met beeldende middelen is ervarings- en belevingsgericht. Gevoelens en gedachten worden tijdens het creatieve proces en in het resultaat zichtbaar en ervaren, waarna je er ook woorden voor kunt vinden en helder krijgt wat je wensen en verlangens zijn.

The Artist’s Way | http://www.detaalvantekenen.nl/welkom/the-artists-way/
Deze training is gebaseerd op het bekende boek van Julia Cameron, aangevuld met inzichten uit hedendaags wetenschappelijk onderzoek. Onder andere van Brené Brown – expert op het gebied van schaamte en kwetsbaarheid, Rick Hanson – neuroloog, en Alain de Botton – filosoof.

In 12 bijeenkomsten, om de twee weken, krijg je verrassende creatieve opdrachten. Van inzichtgevend tekenen tot collages, schilderen en intuïtief tekenen, schrijven en ZenZienTekenen,
Voorafgaand aan elke bijeenkomst ontvang je per mail een uitgebreide reader met oefeningen, video’s en inspirerende teksten.

SoulCollage® | http://www.detaalvantekenen.nl/soulcollage/
SoulCollage® geeft je direct toegang tot je eigen bron van wijsheid. Op een creatieve en verrassende manier krijg je zicht op de verschillende aspecten in jezelf, de thema's die er spelen en het pad dat je loopt.

Een SoulCollage® kaart maak je door zonder vooropgezet plan of idee tafels vol met afbeeldingen te bekijken er er die afbeeldingen uit te halen die ‘aan je trekken’. Je zoekt niet, maar kiest de afbeeldingen die je aandacht vangen. Je knipt of scheurt de afbeeldingen uit, vindt er een nieuwe achtergrond voor en
eventueel nog enkele plaatjes die de kaart compleet maken.

De betekenis van de kaart ontdek je door een proces waarmee je met je verbeelding en intuïtie de kaart een stem geeft. Het is een vorm van voice dialogue waarbij je niet óver de kaart praat, maar vanuit de afbeeldingen op de kaart. Je woorden zijn geïnspireerd door het proces dat eraan vooraf is gegaan; het aangetrokken zijn door juist deze afbeeldingen en het in stilte maken van de kaart.

SoulCollage® is wereldwijd enorm in opkomst; er zijn inmiddels zo’n 3900 facilitators in 48 verschillende landen getraind in het geven van workshops.
  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Tekeningen
  • Diversen

Stuur een bericht naar De Taal van Tekenen