Sonja Brussen

Sonja Brussen Lochem

Zoals voor veel kunstenaars is de natuur de grootste inspiratiebron voor Sonja Brussen. Zij werd geboren in Gaanderen (1974) en werkt sinds 1998 als professioneel beeldend kunstenaar, tegenwoordig vanuit het mooie stadje Lochem. Opgeleid door gedreven docenten en afgerond met de upgrade op ArteZ (Hogeschool voor de Kunsten) weet zij zich steeds te vernieuwen. Sonja schildert haar schilderijen “In nature after nature” ze werkt dus het liefst buiten “en plein air” met de natuur als haar atelier. Ze gaat erop uit om het moment te vangen, de snelheid van het licht, de verandering van de wolken, het is een jacht en een dagelijkse zoektocht naar licht, lucht en ruimte. De natuur heeft haar van jongs af aan al gefascineerd en ze schildert deze dan ook puur en met een minimum aan menselijke invloeden.

Met een stevige impressionistische toets maakt Sonja dan "alla prima" schilderijen met een zeer eigen karakter. In het veld laat ze zich beïnvloeden door wat er gaande is in de natuur, kou, wind, regen maar ook de zon alles heeft zijn uitwerking op haar werk. Ook al is ze een groot muziek liefhebster ze heeft nooit oordopjes op met muziek, want voor haar zijn ook de geluiden van de natuur, de vogels, wind, geritsel van wezenlijk belang. Dat resulteert erin dat als je naar haar schilderijen kijkt je daar zelf zou willen zijn, maar tegelijkertijd geven ze je het gevoel dat je daar eigenlijk al bent. Ze neemt je mee in haar verbeelding van een schilder pur sang en brengt daarmee het indrukwekkende buiten bij jou naar binnen....

Inmiddels werkt ze samen met een aantal gerenommeerde galeries in Nederland. In 2013 won ze de Art in the Open contest, in 2015 werd ze genomineerd en in 2016 won ze de Royal Talens Rembrandt Painting Award. 

Sinds 2016 is Sonja een lid van De Nederlandse Vereniging van Zeeschilders.

Sonja werkt samen met de volgende galeries:
- Morren Galleries
- Galerie Année
- Galerie Ruigewaert
- Galerie Posthuys
- Galerie Het Raadhuis
- Stadsmuseum Doetinchem Kuntsuitleen
- Galerie Drentsche Aa
- Kunst of art/Galerie 1880
- Galerie Tolg árt
  • Schilderkunst

Stuur een bericht naar Sonja Brussen