Annemieke Fictoor

Meer...
Verwacht

RONDJE MEER 2018

Tentoonstelling 02-06-2018 t/m 03-06-2018 > Groningen
(2)
(3)

RONDJE MEER
https://kunstenaarsrondjemeer.weebly.com/annemieke-fictoor.html

Rondje Méér, de open atelierroute van beroepskunstenaars rond het Hoornse- en Paterswoldsemeer, Groningen/Haren.
Zondag 3 juni 2018. Iedereen is welkom tussen 11 en 18 uur!

Annemieke Fictoor
te gast in haar voormalig huis & atelier
OOK OP ZATERDAG 2 JUNI BENT U WELKOM!!!
S. Allendeplein 59
Groningen
+31 6 5492 4211

De startlocatie op 3 juni: Wall House #2, A.J.Lutulistraat 17 Groningen.
Hier draait een slideshow met werk van alle deelnemers en liggen de routekaarten voor u klaar.
?Er is koffie, en voor wie het eerst komt speciale “snij de kunst aan taART”.
Maar natuurlijk kunt u naar eigen wens op elke locatie beginnen.
De open ateliers zijn te vinden in het grensgebied tussen Groningen en Drenthe. Behalve van de kunst kunt u op dit rondje genieten van de verrassende locaties en mooie fietsroute.
Verschillende kunstenaars bieden extraatjes aan variërend van demonstraties, ruimere bezoekuren of kortingen tot hapjes en muziek. Kijk op de pagina's onder "deelnemers" voor meer informatie.
Rondje Méér is ook te vinden op facebook:
https://www.facebook.com/RondjeMeer/

Annemieke Fictoor

  • Schilderkunst

Annemieke Fictoor (Groningen, 1955) werkt voor particulieren, bedrijven, musea, overheden, project-organisaties en instellingen op het gebied van cultuur en natuur. Exposeert met grote regelmaat in het noorden van het land. Fictoor studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunst Minerva in Groningen.

Naast een carrière als interieurarchitect en als grafisch vormgever schildert Fictoor stillevens & landschappen. De invloed van haar andere werkzaamheden zijn terug te zien in de schilderijen.
STILLEVENS - de composities staan als een huis. De objecten zijn geïsoleerd en onderling bijna architectonisch gerangschikt, met veel aandacht voor licht en restruimte. Het beeld is ‘schoon’ en rustig met veel aandacht voor detail. Vergankelijkheid en de ongewisheid van het leven spelen een belangrijke rol in haar werk. De intrinsieke schoonheid van oude en verweerde objecten contrasteert schel met de frisheid van ongerepte vruchten en bloemen. Het concept van het ‘verlaten ei’ verbeeldt de vraag naar de levensweg van het levende wezen dat het ei zojuist heeft verlaten. Waar gaat het allemaal toch heen?... Humor vormt een subtiele onderlaag in het werk, wat de schilderijen een aangenaam en licht karakter geeft.
LANDSCHAPPEN- De belijning en de schoonheid van het Groninger landschap vormen de grootste inspiratiebron voor Fictoor bij het schilderen van landschappen.

Mijn schilderijen te zien en te koop bij GALERIE APPELBERGEN (Galeriehouder: Ida van der Woude) Zuidveld 31 • 9755 TL Onnen (Gr). Geopend op zaterdag-en zondagen 13.00-17.00 uur. http://www.galerieappelbergen.nl

Openingstijden

na afspraak welkom in mijn atelier.

Contact


Annemieke Fictoor
Noorderbinnensingel 23a
9712XB Groningen
Nederland
Tel: 0654924211

www.annemiekefictoor.nl
5 dagen geleden bijgewerkt

Annemieke Fictoor Groningen

Stuur een bericht naar "Annemieke Fictoor"