Nienke Jorissen

Nienke Jorissen (1988) woont en werkt in Utrecht.

‘Visueel dichter’, zo noem ik mijzelf. Door mijn filosofische kijk op de wereld ontstaat er in mijn werk een werkelijkheid die in de realiteit verborgen ligt onder het oppervlak. Door mijn beelden worden deze onzichtbare werelden vatbaar. Door verschillende technieken te gebruiken binnen fotografie en film zet ik de wereld naar mijn hand en breng ik in beeld hoe ik die wereld zelf ervaar.

Mijn werk is gebaseerd op de universele gevoelens van de mens, zoals het vast willen houden van herinneringen, het balanceren tussen controle en machteloosheid, het oog in oog staan met onze eigen tijdelijkheid. Ik stel mezelf vragen als: ‘Wat is werkelijkheid?’, ‘Waar staat de mens in dit universum?’ en ‘Wat is de grens van het menselijk kunnen?

Ik kijk met een open blik de wereld in en speel met natuurwetten en vaststaande vormen en functies. Ik probeer ze om te buigen en te rekken en zet hen op een andere manier in. Door de belangrijkste eigenschap van het filosofisch denken, het oordeel uitstellen, kan ik de wereld op een andere manier bekijken. Voor mij bestaat er niet één werkelijkheid. Mijn motto is dan ook: Wat voorstelbaar is, is ook mogelijk.
  • Fotografie
  • Multimedia

Stuur een bericht naar "Nienke Jorissen"