favorietenVerwijder uit favorieten

Kunst Achter Dijken

Tentoonstellingen van Kunst Achter Dijken
Verwacht

Festival Waailand

Tentoonstelling 05-05-2018 t/m 06-05-2018 > Pingjum

Filmstill uit de voorstelling Waailand. Een cross over met gedichten van Dien L. de Boer, muziek van Martijn Pieck en beeldmateriaal van Stefan Belderbos. (foto: Stefan Belderbos)

(2)

Tijdens het festival vinden er muziekoptredens plaats in de expositieruimtes en zijn er lezingen over het landschap.

(3)

Ook het werk van Jentsje Popma is te zien tijdens Festival Waailand.

(4)

Keramiek van Riet Bakker: detail van de schaal Foraminifeer, geïnspireerd op de vormen van micro-organismes.

Op 5 en 6 mei 2018 staat het dorp Pingjum in het teken van de kunsten. In kerken, scholen, woonhuizen en tuinen zijn er kleinschalige exposities, optredens, lezingen en voorstellingen. De kunstenaars zelf zijn tijdens het festival in het dorp aanwezig. Het gedicht 'Waailand' van dichter Dien L. de Boer vormt de inspiratiebron voor het festival.

Het festival van Kunst Achter Dijken staat geheel in het teken van het Friese landschap. Het landschap is actueler dan ooit te voren. Met de plannen van de Provincie Fryslân voor een windmolenpark in de buurt is de discussie in dorp en gemeente op scherp gezet. Want, van wie is ‘het landschap’ eigenlijk? En wat willen wij er nu en in de toekomst mee?

Festival Waailand brengt vele kunstenaars samen voor wie het Friese landschap een belangrijke inspiratiebron is. De meeste kunstenaars wonen en werken in (Súdwest) Fryslân. Het landschap waarin zij wonen en werken, kleurt hun kunst en verbreedt onze horizon.

Het festival speelt zich af op diverse locaties in en rond Pingjum. Kaarten zijn te koop in het dorpshuis, Lammert Scheltesstraat 12 en bij de kerk. De toegang, passe-partout voor het gehele weekend bedraagt € 4,00.

Openingstijden: Zaterdag 5 mei van 14.00 tot 22.00 uur. Zondag 6 mei van 11.00 tot 17.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.kunstachterdijken.nl


WAAILAND

maar dicht bij zee woon ik nu
op een dieet van wolken en opklaringen

in Friesland met zijn woorden van stilte
zijn tongen van gras

met ruimte die me alleen in vakanties
opruimde, met wind, ja die wind hè

die valt tegen die wordt in mootjes
gehakt door vele molens van winst & co

in Friesland woon ik nu en om mij heen
staat in koeienletters het woord oogsten


© Dien L. de Boer, uit: ‘Niet het moment maar het nagonzen’
(Palmslag, 2014)

Kunst Achter Dijken

Vereniging Kunst Achter Dijken organiseert een maal per jaar in mei een groot kunstfestival. Drie dagen lang laten kunstenaars, theatermakers, filmmakers, zangers, dichters en musici hun nieuwste werk zien en horen. Het festival vindt op diverse locaties in Pingjum plaats.

Openingstijden

Vrijdagavond 26 mei van 20.00 tot 22.00 uur. Zaterdag 27 mei van 12.00 tot 18.00. Zondag 28 mei van 11.00 tot 17.00 uur.

Contact


Kunst Achter Dijken
Lammert Scheltesstraat 12
8749 GV Pingjum
Nederland
Tel: 0614514341

www.kunstachterdijken.nl
53 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar "Kunst Achter Dijken"