Marianne Voeten

Marianne Voeten Hattem
Langs de rivier

In mijn aquarellen probeer ik de weidsheid van water en wolken langs de rivieren, met name rond de IJssel, maar ook op de wadden, in verstilde landschappen te vangen en de beschouwer uit te nodigen om dat landschap binnen te stappen en de ruimte en vrijheid ervan te ervaren.

Mijn belangrijkste inspiratiebron is de natuur, het kijken naar de wolkenluchten, de vergezichten en de pracht van het Hollandse landschap, waarbij het niet uitmaakt welk jaargetijde het is. Het blijft fascinerend om het licht in een ogenblik te zien veranderen boven ondergelopen weilanden, opkomende regen- of sneeuwbuien te zien aankomen of dat zo heel speciale morgenlicht te ervaren.

Omdat het licht en de wolken zo snel veranderen, maak ik korte sfeerimpressies, schetsen en wat aanvullende foto’s. In mijn atelier komen tekenen, schilderen en fotografie bij elkaar en het is altijd weer spannend om te zien hoe water en verf elkaar beïnvloeden en de aquarel ontstaat.

Om in datgene wat je maakt jezelf te zijn blijft daarbij voor mij het belangrijkste en door de jaren heen heb ik dan ook een eigen stijl ontwikkeld, die mijn werk herkenbaar maakt.

Openingstijden

Op afspraak

Contact

Marianne Voeten
Stadslaan 8
8051NE Hattem
Nederland
Tel: 0384443397

www.mariannevoeten.nl

2762 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst

Stuur een bericht naar Marianne Voeten