hoofdmenu
volgende Kunstenaar in Ulvenhout
favorietenVerwijder uit favorieten
2 (2)

Marin Elsen

Marin Elsen Ulvenhout

2010, 'Kivo', olieverf en acryl op katoen

Marin Elsen

  • Schilderkunst
  • Tekeningen
  • Ruimtelijk

Van jongs af aan heeft Marin drie grote passies: schilderen, haar liefde voor dieren en de (menselijke) psyche. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze besloot om deze passies te combineren in het schilderen van portretten.

Marin is gefascineerd door de (onbewuste) neiging van de mens om een uiterlijke façade op te trekken; hetgeen dat bij dieren ontbreekt.

In haar portretten vangt Marin de essentie van een wezen, zij haalt ‘het
binnenste naar buiten’.

Schilderijen van Marin bevinden zich in verscheidene particuliere collecties in binnen- en buitenland.

“Een schilder met een gouden penseel die gezichten en vooral ogen met grote bezieling vastlegt. Prachtige portretten van eenzame lieden op vellen pakpapier. Marin Elsen is een talent om goed in de gaten te houden.”
Mark van de Voort, Brabants Dagblad,
16-04-09

Marin is van oorsprong opgeleid tot autonoom beeldend kunstenaar en docent beeldende kunst en vormgeving. Na kort actief te zijn in het onderwijs op middelbare scholen en voor kunstcentra, besloot zij om zich volledig aan haar werk als schilder en als privé docent in het tekenen en schilderen te wijden. De kennis en vaardigheden die zij de afgelopen jaren in het portret tekenen en schilderen heeft opgedaan deelt zij eveneens enkele malen per jaar, met een select groepje geïnteresseerden, in de vorm van een cursus.

Marin is naast portretschilder ook actief als begeleider voor mens en paard. Met veel gevoel combineert zij haar kennis en ervaring in het doceren, rechtrichten, Centered Riding, Horsemanship en de Academiche rijkunst om combinaties op basis van authentieke communicatie in een optimale lichamelijke en geestelijke balans te brengen.

Marin Elsen
Rooiakker 15
Ulvenhout
Nederland
Tel: 0611155532
E-mail: info@marinelsen.nl

www.marinelsen.nl

Op het prikbord

Begeleiding in tekenen en schilderen op de maandagavond in omgeving Breda, Noord-Brabant
Breda - Breda - Noord-Braban...
Teken- en schilder jij graag, maar kom je soms moeilijkheden tegen waar je een kant en klare oplossing voor zou willen vinden?

Zou jij graag een specifieke techniek of vaardigheid in het tekenen en schilderen willen ontwikkelen?

Wil jij graag een gelijkend en ruimtelijk portret leren tekenen en schilderen, maar kun je niet deelnemen aan de cursussen in het weekend?

Of.....
(3 foto's)


07-11-2017 t/m 07-11-2018 - Cursussen Ulvenhout
Cursus PORTRET SCHILDEREN omgeving Breda, Noord-Brabant
Breda - Breda - Noord-Braban...
Even alle tijd voor jezelf?!

Speciaal voor iedereen die graag wil leren om zelf een geslaagd portret te kunnen schilderen of gewoon wil leren schilderen, geef ik aankomend najaar een cursus portret schilderen in olieverf, waarin alle benodigde vaardigheden en technieken aan bod komen.

De cursus is zowel toegankelijk voor beginners als voor gevorderden. De cursus begint.....
(8 foto's)


07-11-2017 t/m 07-05-2018 - Cursussen
PORTRET TEKENEN in Bavel / Ulvenhout, omgeving Breda, Noord-Brabant
Breda - Breda - Noord-Braban...
Wil jij goed leren (portret) tekenen?! Loop je tegen zaken aan als: mijn portret lijkt niet, blijft te 'plat', ik kan de blik niet vangen enz.
Kortom, wil je antwoord op:

Hoe zet je je onderwerp uit in de juiste verhoudingen zonder hulpmiddelen? (op verzoek worden hulpmiddelen eveneens getoond en uitgelegd)
Hoe creëer je een interessante vlakverdeling?
Hoe wek je de illusie.....
(5 foto's)


07-11-2017 t/m 07-05-2018 - Cursussen
Masterclass portret schilderen omgeving Breda, Noord-Brabant
Ulvenhout
Mis jij in je portretten vaak net die ‘sparkle’? Ze lijken qua uiterlijk wel aardig, maar spetteren niet van het doek af of komen niet echt tot leven?

Heb je er behoefte aan om foto’s alleen nog maar als uitgangspunt te gebruiken en niet slaafs te kopiëren? Wil jij zaken als belichting, kleur, contrast, toets en accenten in het schilderij helemaal naar je eigen hand kunnen.....
(5 foto's)


07-11-2017 t/m 07-05-2018 - Cursussen Ulvenhout

105 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar "Marin Elsen"