Red Stamp Art Gallery

Tentoonstellingen van Red Stamp Art Gallery
Laatste week

LIGHT LANDSCAPES - Francesco Candeloro

Tentoonstelling t/m 21-04-2018 > Amsterdam
(2)
(3)
(4)

Foto's: Francesco Candeloro – Photographic artworks of the series “The Times of the Light” - From above: Venezia v 5, 2012 / Ostia, 2011 / Lagosta, 2012 - Lambda print on photographic paper, ed. 1/7, 2018

RED STAMP ART GALLERY

presenteert

FRANCESCO CANDELORO
LIGHT LANDSCAPES

VERNISSAGE: ZATERDAG 10 MAART 2018 – 16:00 / 20:00
TENTOONSTELLING: 10 MAART - 7 APRIL 2018 > VERLENGT TOT 21 APRIL 2018

CURATOR: SONIA ARATA

ADRES: RUSLAND 22 – 1012 CL AMSTERDAM – NL

Voor meer informatie: http://redstampartgallery.com/RedStampArtGallery_Amsterdam_LightLandscapes_FrancescoCandeloro_SoloShow.html

Red Stamp Art Gallery is blij u LIGHT LANDSCAPES te mogen presenteren, de tweede solotentoonstelling van Francesco Candeloro in de galerie. De expositie wordt op zaterdag 10 maart geopend en kan tot 7 april 2018 bezocht worden. Na het eerdere succes van OTHER LIGHTS in 2015/16 richt deze tentoonstelling, die gecureerd wordt door Sonia Arata, zich op de fotografische productie van de kunstenaar, die onderdeel is van het brede scala aan werken waarmee de Venetiaanse meester zijn onderzoek uitwerkt waarin licht en kleur de verkozen pijlers van expressie zijn, door middel van de toepassing van verschillende technieken die volledig harmonieus en coherent zijn binnen de diversiteit van een enkel onderzoek en poëtica.

LIGHT LANDSCAPES presenteert een serie foto’s die gemaakt zijn tussen 2007 en 2016, uit de cyclus “De tijden van het licht”, waarin het “landschap” de hoofdrol speelt: vergezichten die puur en stil zijn dankzij het ontbreken van elke menselijke figuur, die gemaakt zijn in nachtelijke uren of ongedefinieerde overgangstijdstippen van zonsopgangen of -ondergangen, beelden waarin de nacht met zijn lichtintensiteit soms in de buurt komt van de dag.

De werken brengen onderwerpen waarin het natuurlijke element de boventoon voert, zoals beelden van hemels, waters en horizons, samen met thema’s waarin de focus op de stad, het architectonische aspect en het verwoorden van het stedelijk weefsel ligt; de eerste zijn verwezenlijkt middels lambdaprint op fotopapier, terwijl de laatste op het scherm gepresenteerd worden.

Een evenwichtige invoelendheid en muzikaliteit van chromatische noten manifesteren zich in deze “lichtlandschappen”: innerlijke landschappen; verzadigde, chemische, verblindende, hyperreële landschappen, die op synesthesische wijze de zintuigen bevredigen; landschappen als fragmenten van ruimte-tijd die vibreren met hun eigen melodieuze pulseren binnen een chaotische wereld, waarvan ze de harmonie lijken te herstellen; landschappen die op subtiele wijze overhalen om de contingentie te overwinnen, richting een mysterieuze, onuitsprekelijke oneindigheid, die enkel in de droom bestaat, maar in deze omgevingen hervonden wordt, gevoel van eindeloosheid dat altijd al, slapend, onder het bewustzijnsniveau lag: het absolute en het geheim van het zijn hebben in dit tijdperk een nieuwe vorm aangenomen, die vertolkt wordt door de scherpe fijngevoeligheid van Francesco Candeloro.

De kunstenaar toont ons een vloeibaar, uitgedijd universum. Middels een brandende schittering brengt hij onze ogen in extase die inmiddels gewend zijn aan de flikkering van heldere en fonkelende kleuren die ons met hun betovering omgeven en naar ons knipogen vanaf schermen van mobieltjes, monitors, tablets en borden, geruststellende en verdovende veelkleurige emanaties die de planeet overspoelen en haar zo onttrekken aan de duisternis; een nog onbekende visie van de ruimte en tijd komt naar voren, afstanden lijken teniet te worden gedaan, meervoudige panorama’s van diverse plaatsen op verschillende schaal bestaan naast elkaar en de wereld schijnt tegelijkertijd groot en minuscuul.

Francesco Candeloro, geboren in Venetië in 1974, volgt al jaren een gericht en diepgaand onderzoek, de oorsprong van een grote en relevante artistieke productie. De kunstenaar heeft internationaal geëxposeerd in talrijke belangrijke solo en collectieve tentoonstellingen en installaties in bouwkundige en landschappelijke contexten. Belangrijk evenement vorig jaar was zijn solotentoonstelling “Proiezioni (Oltre il tempo)” in het Nationaal Archeologisch Museum te Napels ; enkele van de vele andere tentoonstellingen in 2017: “Intuition” , Fortuny Museum, Venetië; “My Way, A modo mio”, MAMbo, Museum voor moderne kunst, Bologna; “VERTIGO – au rendez-vous des amis”, Stichting Pablo Atchugarry , Maldonado, Uruguay; de derde editie van de biënnale “Le Latitudini dell'Arte” , Duitsland / Italië , Dogepaleis van Genua; de solotentoonstelling “Pitture (danzanti)”, Galleria G7 , Bologna; de “Biënnale van Curitiba”, Brazilië.

Evenement gesponsord door Radisson Blu Hotel, Amsterdam

FRANCESCO CANDELORO

LIGHT LANDSCAPES

Vernissage: 10 Maart 2018 – 16:00 / 20:00

Tentoonstelling: 10 Maart - 21 April 2018

Curator / Teksten: Sonia Arata

Openingstijden: 11/03 > 21/04/2018 - Woe / Zat, 13:00 / 18:00 en op afspraak


Red Stamp Art Gallery

Rusland 22 - 1012 CL Amsterdam – NL

info@redstampartgallery.com

http://www.redstampartgallery.com/

Tel.: +31 20 4208684

Mob. NL: +31 6 46406531

Mob. IT: +39 347 1917003Sponsor:

Radisson Blu Hotel, Amsterdam

Red Stamp Art Gallery

Red Stamp Art Gallery is a contemporary art gallery based in Amsterdam and active since 2005; it is located in the heart of the historical center in an eighteenth century building. The gallery presents artworks by talented international artists, with a deepening on Italian authors. The exhibited expressive forms range from painting, drawing and sculpture to digital art, photography, video art, installation, performance. Red Stamp Art Gallery's attention is always paid to the high formal and conceptual quality of the works.

Contact


Red Stamp Art Gallery
Rusland 22
1012 CL Amsterdam
Nederland
Tel: +31 020 4208684

www.redstampartgallery.com
9 dagen geleden bijgewerkt

Red Stamp Art Gallery Amsterdam

Twitter berichten


Stuur een bericht naar "Red Stamp Art Gallery"