hoofdmenu
volgende Cursussen en workshops in Badhoevedorp
favorietenVerwijder uit favorieten
2 (2)

Kunst en Quiche

Expositie Katja Berkenbosch

Tentoonstelling t/m 26-08-2017 > Badhoevedorp

Haar manier van werken is meditatief, een beleving die zij wil overbrengen op de beschouwer. Zij wil deze als het ware meenemen op mijn ‘spirituele zoektochten’ een wereld gevuld met symbool, kleur en taal. De symbolen zijn persoonlijk, maar veelal universeel. In Katja’s werk zijn brieven, vlinders, het labyrint, vleugels en architectonische vormen terugkerende beelden.

“De gebouwen in mijn werk zie ik als een vertrekpunt, zij staan symbool voor de dagelijkse wereld, het leven waarin van alles moet, en waarvan je los wilt zijn om verbinding te maken met het onbewuste.”
Katja Berkenbosch (1970) is in Amsterdam geboren waar zij woont en werkt. Zij volgde verscheidene cursussen intuïtief tekenen en een beroepsopleiding creatieve educatie. Haar specialisatie ligt binnen het werken met papier en textiel. Zij geeft cursussen in verschillende beeldende technieken waarbij de aandacht ligt op het begeleiden van de deelnemers op de weg van innerlijke creativiteit. Sinds 2006 richt Katja zich voornamelijk op haar autonome werk.
Katja werk heeft heel eigen stijl, die zijzelf omschrijf als ‘schilderen met papier’. In haar panelen treft men diverse soorten papier aan; lokta- en Japanspapier, olie- en waxpapier, Nepalees- en Indiaans handgeschept papier, kahari-, en asarakusui papier, maar ook kranten en ander industrieel papier. Door het materiaal in zeer kleine stukjes te scheuren of te snijden, ontstaan nieuwe structuren met een eigen karakter. Deze stukjes zij als het ware de ‘verf’ zij worden één voor één met het penseel opgenomen.
“Het labyrint. Het volgen hiervan is een persoonlijke ervaring, het leidt je naar de kern van je eigen innerlijk bewustzijn. Het is een vorm die mij uitnodigt tot het maken van panelen in verschillende sferen. Het pad kan licht zijn, maar ook gehuld in duisternis, inzichtelijk of eerst ondoorgrondelijk.”
Het werk van Katja Berkenbosch is te zien van 9 juli t/m 27 augustus te zien bij Kunst en Quiche. De opening met hapje en drankje is op zondag 9 juli tussen 16.00 en 18.30

Kunst en Quiche

Kunst en Quiche is een galerie annex traiteur, annex fijne plek waar workshops worden gegeven, je een kopje koffie kan drinken, of iets eten, of wat werken en lezen. Kortom een fijne creatieve plek.

Openingstijden

Di t/m za van 11-17

Kunst en Quiche
Arendstraat 5A
1171dz Badhoevedorp
Nederland
Tel: 0633727062

www.facebook.com/kunstquiche

Kunst en Quiche Badhoevedorp
Kunst en Quiche Badhoevedorp (2)
Kunst en Quiche Badhoevedorp (3)

24 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar "Kunst en Quiche"