Jochina van Kruistum

Jochina van Kruistum Veenendaal
Jochina van Kruistum Veenendaal (2)
Jochina van Kruistum Veenendaal (3)

Hallo,
Portretten, vrouwfiguren, dieren en de natuur… Ik leg het allemaal graag vast op mijn doeken. Op mijn schilderijen breng ik de karakters en emoties van mijn modellen tot uitdrukking door levendig kleurgebruik en verfstreken. Hierbij speelt licht, kleur en contrast een grote rol.
Een emotie, beweging of tegenstelling geeft mij de inspiratie voor een nieuw schilderij. Door te schetsen, foto’s te maken en een studie te schilderen, groeien ideeën uit tot schilderijen. Ik hou van organische vormen en door het weglaten of juist accentueren van bepaalde aspecten wordt het werk geabstraheerd. Ik werk graag met verschillende media om extra dimensie te geven aan mijn werk. Door de verf zowel pasteus als verdund, laag over laag te gebruiken, geef ik mijn schilderijen extra diepte. Ook maak ik graag portretten in houtskool van mens en dier waarin ik de essentie uitwerk en ook delen met een losse hand teken waardoor het accent op de essentie ligt en het ook duidelijk een tekening blijft. Ik hou van nieuwe technieken, onderwerpen en materialen uit te proberen waardoor mijn werk heel divers is en ik mezelf steeds weer een uitdaging geef.

Neem vrijblijvend contact op voor een tekening of schilderij in opdracht of interesse voor aankoop. Op mijn website ziet u vel van mijn veelzijdige werk: www.jochina.nl

Graag tot ziens!

Openingstijden

op afspraak

  • Schilderkunst
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar Jochina van Kruistum