Ruth van de Pol

Meer...
Verwacht

SAMENSPRAAK

Tentoonstelling 30-10-2018 t/m 25-11-2018 > Amsterdam

In -Samenspraak - Voor deze expositie nodigde ik de jonge fotograaf Roeland Verhallen uit en exposeer ik gedurende de maand november samen met hem in de Amstelkerk te Amsterdam.
Kijk voor meer info op mijn website; www.ruthvandepol.nl en op de site van Roeland Verhallen: www.roeland verhallen.nl

Ruth van de Pol

  • Schilderkunst
  • Architectuur
  • Grafiek
  • Tekeningen
  • Ruimtelijk

Statement


“Hoe dingen samen worden”

De dagelijkse verwondering, nieuwsgierigheid, ervaringen in de (directe) omgeving geven mij inspiratie, zo niet “dwingen” mij elke dag verslag te doen van grote en kleine gebeurtenissen.

Tijdens wandelingen neem ik waar, verzamel materiaal, objecten en geluiden, teken en vertaal en speel met hun betekenissen. Dit levert afwisselend concrete, meer associatieve of organische tekeningen op, foto’s, video’s en soms ook concepten voor ruimtelijk werk.

Tijdens het schilderen in mijn atelier zoek ik gestaag hoe de tijdloze kracht van landschappen op een actuele manier op papier of doek kan worden vertaald. Herhaaldelijk worden eerdere waarnemingen opgeroepen, bekeken en gereflecteerd. Beeldelementen worden aangepast. De vormentaal balanceert tussen figuratie en abstractie. Langzaam ontstaat er een nieuw beeld met (im)perfecties en accenten in soms uitbundig dan weer ingetogen kleurgebruik.

Disciplines: tekenen, schilderen, mixed media, conceptueel/ monumentaal, (ruimtelijke) werken, installaties (vrij, projectmatig of in opdracht).

Ruth van de Pol 2017

Openingstijden

eerste zondag van de maand van 13.30-17.00 uur of op afspraak

Ruth van de Pol Megen
Ruth van de Pol Megen (2)
Ruth van de Pol Megen (3)
Ruth van de Pol Megen (4)

Stuur een bericht naar "Ruth van de Pol"