Ruth van de Pol

Tentoonstellingen van Ruth van de PolMeer van Ruth van de Pol
Expositie is afgelopen

SYMBIOSE

Tentoonstelling 03-03-2108 t/m 25-03-2018 > Beek en Donk

Wij nodigen u van harte uit om zaterdag 3 maart om 16.00 uur aanwezig te zijn bij de vernissage van de expositie KuBra presenteert: 'Symbiose' in 't Oude Raadhuis te Beek en Donk. De expositie loopt van 3 t/m 25 maart 2018 en is geopend zaterdag en zondag van 14 tot 17 uur.

De vernissage wordt voorafgegaan door verloting van een kunstwerk van een eerdere expositie ter ondersteuning van ’t Oude Raadhuis.

Een groepsexpositie door 6 eigenzinnige kunstenaars die zijn aangesloten bij de Brabantse stichting KuBra; Tineke van Laarhoven (Gilze), Truus de Wijs(Eindhoven), Ruth van de Pol(Megen), Ellen Voets(Deurne), Emerentia van Vroenhoven(Breda) en Loes Watchman(Helmond).

Een symbiose van een diversiteit aan materialen aan stijlen. Deze expositie toont aan dat door diversiteit toch een mooie synergie ontstaat en dat verschillende disciplines en stijlen elkaar versterken. Op deze wijze is er voor iedere bezoeker wel iets te vinden wat hij of zij zal bevallen. Dat is KuBra! Kracht door variatie, creativiteit en kruisbestuivingen.

In deze expositie is een diversiteit aan werken te zien welke gemaakt zijn met allerlei soorten materialen in verschillende stijlen, zoals sculpturen van brons, steen, klei, glas en wandobjecten/schilderijen met inkt, aquarel, acryl en olieverf op doek en papier of een mix daarvan. Hierin zien we techniek en vakmanschap op hoog niveau.

Ruth van de Pol

  • Schilderkunst
  • Grafiek
  • Tekeningen
  • Ruimtelijk

Statement


“Hoe dingen samen worden”

De dagelijkse verwondering, nieuwsgierigheid, ervaringen in de (directe) omgeving geven mij inspiratie, zo niet “dwingen” mij elke dag verslag te doen van grote en kleine gebeurtenissen.

Tijdens wandelingen neem ik waar, verzamel materiaal, objecten en geluiden, teken en vertaal en speel met hun betekenissen. Dit levert afwisselend concrete, meer associatieve of organische tekeningen op, foto’s, video’s en soms ook concepten voor ruimtelijk werk.

Tijdens het schilderen in mijn atelier zoek ik gestaag hoe de tijdloze kracht van landschappen op een actuele manier op papier of doek kan worden vertaald. Herhaaldelijk worden eerdere waarnemingen opgeroepen, bekeken en gereflecteerd. Beeldelementen worden aangepast. De vormentaal balanceert tussen figuratie en abstractie. Langzaam ontstaat er een nieuw beeld met (im)perfecties en accenten in soms uitbundig dan weer ingetogen kleurgebruik.

Disciplines: tekenen, schilderen, mixed media, conceptueel/ monumentaal, (ruimtelijke) werken, installaties (vrij, projectmatig of in opdracht).

Ruth van de Pol 2017

Openingstijden

eerste zondag van de maand van 13.30-17.00 uur of op afspraak

Ruth van de Pol Megen
Ruth van de Pol Megen (2)
Ruth van de Pol Megen (3)
Ruth van de Pol Megen (4)

Stuur een bericht naar "Ruth van de Pol"